Twoja opinia jest dla nas ważna

Twoja opinia trafia bezpośrednio do naszej dyrekcji, która możliwie jak najszybciej zareaguje na Twoją sprawę. Nas cieszy nie tylko pozytywny feedback, ale i to, z czego jesteście niezadowoleni. Rzeczowe opinie są w Saal Digital zawsze publikowane, o ile się z tym zgadzasz

Prosimy jednak o zrozumienie, gdy nie publikujemy nierzeczowych lub zbyt specyficznych opinii bądź je skracamy, gdy są zbyt długie.

Twoją opinię możesz równiesz wyrazić na naszej stronie na Facebooku: http://www.facebook.com/saal.digital.polska

Dziękujemy za Twoją opinię
Proszę poprawnie wypełnić wszystkie pola zaznaczone na czerwono.
  • Proszę dodać nam przynajmniej jedną ocenę.
  • Star 0%Star 0%Star 0%Star 0%Star 0%
    Brak oceny

    Co Ci szczególnie przeszkadzało?

  • Star 0%Star 0%Star 0%Star 0%Star 0%
    Brak oceny

    Co Ci szczególnie przeszkadzało?

  • Star 0%Star 0%Star 0%Star 0%Star 0%
    Brak oceny

    Co Ci szczególnie przeszkadzało?

  • Star 0%Star 0%Star 0%Star 0%Star 0%
    Brak oceny

    Co Ci szczególnie przeszkadzało?

  • Star 0%Star 0%Star 0%Star 0%Star 0%
    Brak oceny

    Co Ci szczególnie przeszkadzało?

  •  
  •  
  • Nie publikuj tej opinii.
    image/* 8 Osiągnięto maksymalną ilość przesyłanych plików. 4MB Maksymalna dozwolona wielkość pliku to 4 MB.
    Dodaj zdjęcie
  • Chcesz otrzymać od nas komentarz?
    Prosimy wysłać nam Twój nr zamówienia lub nazwisko z nr. telefonu/adresem e-mail, abyśmy mogli się z Tobą skontaktować i dać feedback do Twojej opinii. Oczywiście możesz podać Twoją opinię również anonimowo.

  • Zezwalam na publikację mojego imienia
  • Proszę podać numer Twojego zamówienia, abyśmy mogli oferować Ci lepszy serwis. Ciągle pracujemy nad poprawą i cieszymy się z Twojego wsparcia.

Wyślij opinię teraz




Opinie

Monika napisał/-a 08.04.2017
Zdecydowałam się na wybór Fotoobrazu na płótnie z uwagi, że na co dzień otaczają mnie tkaniny i chciałam uchwycić na dłużej kadr wycięty jednej z moich ulubionych tkanin.
Rodzaj płótna to Canwas, druk na nim jest bardzo intensywny i ostry a sam obraz przypomina dzieło sztuki jak z galerii, jest niesamowicie artystyczny a dzięki zagięciu na 2 cm na szeroką ramę z drewna daje efekt trójwymiarowy. Płótno jest naciągnięte na krosno malarskie na tylną część drewna i dzięki temu powiesiłam go bez konieczności dodatkowego mocowania ( powiesiłam obraz na taśmie dwustronnej)- obraz jest lekki i nie spada, dobrze się trzyma:) Program do projektowania jest bajecznie prosty w obsłudze. Realizacja błyskawiczna i uprzejmy kontakt w razie dodatkowych pytań. Polecam!
Jolanta napisał/-a 07.04.2017
Zadowelenie na maksa!!! Moim zdaniem nie ma na Was skali.
Kosmicznie szybki czas realizacji. Jakość 100/10. Bezproblemowa praca z aplikacją.
Satysfakcja z zamówienia :)
Anna napisał/-a 07.04.2017
Miałam przyjemność zamówienia fotoobrazu. Jest świetny, wysokiej jakości, staranie wykonany. Aplikacja bardzo łatwa w obsłudze nie było żadnych problemów. Szybki czas realizacji zamówienia. Polecam
Tomasz napisał/-a 06.04.2017
W tym tygodniu otrzymałem fotoksiażkę, z której jest bardzo zadowolony. Wykonanie jest dobre, zdjęcia wyraźne, jakość nadruku bez zastrzeżeń. Aplikacją w jakiej się ją projektowało działa fenomenalnie szybko, bez zacięcia, dużo funkcji, co jest na duży plus. Jeśli chodzi o sam czas realizacji zamówienia i kontakt z saal-digital to muszę powiedzieć, że chyba szybciej się nie da. Obsługa klienta i kontakt z nimi to sama przyjemność, profesjonalne podejście, wyrozumiałość, oby więcej takich producentów. Cieszę się bardzo, że mogłem skorzystać z oferty i nie ukrywam, że pewnie jeszcze do Was wrócę. Pozdrawiam!
Magdalena napisał/-a 06.04.2017
bardzo fajna strona łatwa i przejrzysta nie miałam problemu z zamówieniem
Beata napisał/-a 06.04.2017
Dzięki Saal Digital Polska mogę prezentować moje zdjęcia w portfolio. Książka pięknie się prezentuje. Wykonana jest z bardzo wysokiej jakości papieru, kolorystyka zdjęć jest idealna. Jestem bardzo zadowolona z produktu. Serdecznie polecam #saaldigitalpolska
katarzyna napisał/-a 06.04.2017
Koleżanka poleciła mi Państwa przez FB
Iwona napisał/-a 06.04.2017
Rewelacja pod każdym względem.Jestem bardzo zadowolona.
Opinia z 05.04.2017
Skorzystałem z testu fotoobrazu i musze przyznać że robi wrażenie. Testem było jedno z moich zdjęć , solidna rama oraz płótno. Bardzo szybka zagraniczna dostawa no i sam wydruk w ekspresowym tempie. Juz myślę nad kolejnym zakupem kolejnego fotoobrazu.
Opinia z 05.04.2017
Szybki czas realizacji , jakość książki dobra zdjęcia przesłane w pełnej rozdzielczości z lustrzanki canon 50d lekko mydlane kolory bdb lecz trochę za ciemne , cena 200 zł + koszt przesyłki zdecydowanie wygórowana, książka 28x28 cm 10 stron moim zdaniem nie powinna przekraczać ceny 120zł, ogólnie całkiem nieźle ale czy bym zamówił za kwotę 220zł raczej nie jest wiele innych firm które oferują podobną lub lepszą jakość w większym formacie za mniejszą cenę .
Lena napisał/-a 05.04.2017
Fantastyczne wykonanie, świetna jakość druku. Fotoksiążka jest wykonana bardzo dobrze, widać i czuć pod palcami, że będzie trwała. Dotarła bardzo szybko, kontakt ze sklepem świetny, polecam z czystym sercem
Kamila napisał/-a 05.04.2017
Obraz zamówiony w niedzielę wieczorem, a dostarczony w środę koło godziny 12, także wszystko błyskawicznie. Jakość genialna, idealnie odwzorowane zdjęcie bez żadnych zniekształceń czy też niedociągnięć.
Rafał napisał/-a 05.04.2017
Ja jako swój fotoobraz wybrałem nasze zdjęcie rodzinne zrobione w naszym słynnym Miasteczku Westernowym w Żorach, do którego wszystkich serdecznie zapraszam. Wybrałem obraz na płótnie, ponieważ wydawało mi się, że klasyk chyba będzie najlepszy. Jakość wykonania mojego fotoobrazu jest rewelacyjna wręcz oszałamiająca a dbałość o każdy szczegół jak zagięcie rogów czy mocowania do ramy mówią same za siebie. Po mimo słabej jakości zdjęcia na obrazie nie widać pikselów co jest bardzo dużym plusem. Płótno w doskonałej jakości grube, sztywne z delikatnym luzem aby nie uszkodzić obrazu , bardzo solidnie przymocowane do ramy co sprawia wrażenie bardzo wysokiej jakości produktu i takim wg. mnie właśnie jest. Również na bardzo ale to bardzo duży plus zasługuję czas realizacji, paczuszka już po kilku dniach od wysłania zamówienia była u mnie w domu. Kurier dostarczył mi ją do domu w starannie i solidnie zapakowanej paczuszce a sam obraz dodatkowo zabezpieczony folia przed ewentualnym przypadkowym uszkodzeniem.
Opinia z 05.04.2017
Atrakcyjne ceny, świetne wykonanie, zachęcające do współpracy promocje i akcje. Jesteście świetni :)
Karolina napisał/-a 05.04.2017
Przedstawiam wam moją opinie o eleganckiej i fantastycznej fotoksiążce.
Począwszy od aplikacji, która wszystko może zrobić za nas zaczynając od grupowania zdjęć i uzupełniania detalami a kończąc na stałym kontakcie z konsultantami jestem szczerze zadowolona. #saal.digital.polska wybraliście wspaniałą chwilę na doręczenie paczki, zbiegło się ono bowiem z moim wyjazdem do Nl. Fotoksiążka zrobiła furorę w domu i w pracy rodziców. Każdy chwalił ją za twardość stron, piękne odwzorowanie kolorów, przyjemność w dotyku papieru. Ja od siebie dodam, że strony trudno jest zabrudzić więc nawet przy małych dzidziach można sobie na coś takiego pozwolić. .
.
W moim domu uczyniliście wielką radość. Bo choć mnie już tam nie ma, to fotoksiążka sprawiła rozłąkę znośną. Zrobiliście dla nas wielką pamiątkę, to był wielki dar móc z Wami współpracować i bardzo za to dziękuję. #saal.digital.polska
Opinia z 04.04.2017
W ostatnim czasie miałem przyjemność skorzystać z oferty Saal Digital, decydując się na zaprojektowanie swojej pierwszej fotoksiążki. Decyzja została podjęta na podstawie oferty promocyjnej przygotowanej przez Saal Digital, gdzie w zamian za przygotowanie i opublikowanie recenzji na temat fotoksiążki uzyskałem rabat cenowy w postaci Bonu o wartości 200 PLN.

Dlatego chcę się podzielić swoimi przemyśleniami i wrażeniami ze współpracy.

Proces zgłaszania do wzięcia udziału w akcji promocyjnej przebiegł bardzo sprawnie, otrzymałem na adres e-mail wszystkie instrukcje, wyjaśnienia krok po kroku jak będzie wyglądał proces weryfikacji zgłoszenia.

Po pomyślnym przejściu tego etapu firma Saal Digital wysłała kolejną wiadomość opisującą procedurę wykorzystania Bonu Promocyjnego, metodę opracowania projektu fotoksiążki i sposobu realizacji zamówienia.

Sama aplikacja do projektowania dała się w szybki i bezproblemowy sposób pobrać ze strony www i dalej zainstalować na komputerze. Oceniam ją dość dobrze. Wymagała oczywiście przeklikania, aby się z nią oswoić i zobaczyć możliwości w zakresie edycji formatów, doboru kolorów, teł, czcionek itd., ale ostatecznie wszystko okazało się proste w obsłudze, choć może trochę mało intuicyjne.

Po kilku dniach, co uznaję za na prawdę szybki proces, otrzymałem kurierem oczekiwaną przesyłkę.
Fotoksiążka spełniła moje oczekiwania co do jakości wykonania, z uwzględnieniem wszystkich wariantów, które wybrałem na etapie projektowania. Świetna jakość okładki z watowaniem, bardzo precyzyjne i czyste klejenia zapewniające piękne rozłożenie panoramiczne zdjęcia umieszczonego na dwóch stronach, fenomenalny papier (błyszczący) i dobre odwzorowanie kolorów, zgodne z tym jakie edytowałem na swoim monitorze graficznym. Jedyne zastrzeżenie mam co do jasności fotografii - okazały się za ciemne.

Podsumowując, wszystko oceniam bardzo pozytywnie. Jakość kontaktu z klientem profesjonalna, jakość produktu bardzo dobra. Stosunek produktu do ceny w miarę dobry. Wybierając opcje dodatkowe i zwiększając liczbę stron cena szybko rośnie, co może być wyzwaniem dla Klienta.

Na zakończenie chcę serdecznie podziękować Saal Digital za możliwość skorzystania z oferty, liczę że nadarzą się kolejne okazje do współpracy. Wierzę, że jakość świadczonych usług będzie stale rosnąć, spełniając wszystkie oczekiwania użytkownika końcowego.
Przemysław napisał/-a 04.04.2017
Fantastyczna fotoksiążka!
Opinia z 04.04.2017
Udało mi się dostać do testu. Jestem zachwycona! Dodatkowo otrzymałam rabat na kolejną fotoksiążkę, okazał się krótko terminowy więc na zamówienie zdecydowała się tylko moja mama. Czas realizacji bardzo szybki, jakość rewelacyjna. Jedynym minusem jest cena. Jednak dla zwykłego szarego człowieka taka fotoksiążka jest bardzo droga; dla mnie jako mamy to super rozwiązanie na przechowywanie zdjęć malucha. Jednakże za taką cenę nie zdecyduję się chyba na więcej zamówień-zwyczajnie mnie na to nie stać.
Opinia z 03.04.2017
Program wydaje się zbyt skomplikowany dla ludzi nie mających pojęcia o grafice.
Kinga napisał/-a 03.04.2017
Jakiś czas temu miałam okazję skorzystać z oferty Saal Digital, dotyczącej przetestowania fotoksiążki, a teraz chciałabym podzielić się z wami moją opinią na temat produktu.
Już na następny dzień po wysłaniu zgłoszenia otrzymałam odpowiedź zwrotną, przekaz późniejszych informacji również przebiegł bardzo sprawnie, wszystko zostało mi jasno wytłumaczone. Obsługę klienta oceniam na bardzo dobry :)
Jeśli chodzi o aplikację jest w miarę przejrzysta, choć przyznaję, że potrzebowałam trochę czasu, by oswoić się z programem. Nie spieszyłam się też z komponowaniem książki i przetestowałam parę motywów. Podoba mi się możliwość ustawienia dwukolorowych stron, przejrzałam też wszystkie dostępne "naklejki", są bardzo różnorodne, dodałabym nawet więcej motywów.
Książka dotarła do mnie w kilka dni po zamówieniu, dzień wcześniej otrzymałam jeszcze informację sms-em z możliwością zmiany daty dostarczenia, co moim zdaniem jest bardzo fajną opcją :)
Przejdźmy do samej książki. Zmieniłam motyw i zamiast zdjęć zdecydowałam się skomponować ją z różnych rysunków wykonanych przeze mnie jak i moich znajomych, większość w kolorze, część czarno-biała. Wybrałam okładkę watowaną z połyskiem, kartki wewnątrz matowe. Muszę przyznać, że efekt końcowy jest naprawdę świetny. Obawiałam się o jakość niektórych rysunków, ale zostałam pozytywnie zaskoczona.
Mam jednak drobną uwagę. Niektóre ze zdjęć są dość ciemne, przez co pewne szczegóły są słabiej widoczne. Na jednym rysunku tło nie jest też jednolite, ujawniły się jaśniejsze pasy, prawdopodobnie wynik poprawek jakie nakładałam przed wklejeniem artu. Podejrzewam, że jest to związane z różnicą kalibracji monitora, na moim laptopie rysunki wydawały się jaśniejsze, przez co nie dostrzegłam problemu, który uwidocznił się potem. Sugeruję, by przed rozpoczęciem właściwego komponowania książki przyjrzeć się jakościom zdjęć i dokonać potrzebnych korekt.
Mimo tej drobnej usterki całość prezentuje się naprawdę dobrze. Jestem zadowolona z zamówionego produktu, chętnie zerknę również na inne oferty Saal Digital :)
Opinia z 03.04.2017
Witam! jestem bardzo zadowolona z Państwa usług, realizacja bardzo szybko wykonana. Jakoś jak i zadowolenie w 100% . Bardzo dziękuje i polecam .

Pozdrawiam
Robert napisał/-a 01.04.2017
zdecydowałem się na test - wersja z matowymi wyłącznie zdjęciami ( okładka watowana ), zdjęcia na całe dwie strony ( tak samo okładka ) - jakość wykonania bez zarzutu, miejsce zgięcia stron niewidoczne, kolory i sama jakość zdjęć bardzo dobra, co do oprogramowania, to mogłoby być bardzie intuicyjne ( nie można powrócić do zmiany katalogu stylów po wybraniu jednego z nich ), co do ceny to zależy w jaki rynek celuje firma - jeśli mają to być naprawdę dobre pozycje okazjonalne i na bardzo specjalne okazje to tak, jeśli dla bardziej masowego odbiorcy to warto zweryfikować może politykę cenową, także w kierunku wprowadzenia alternatywnych tańszych opcji dostaw.
Marta napisał/-a 31.03.2017
dopiero złożyłam zamówienie. Nie mam zdania jeszcze nt jakości, obsługi klienta czy czasu wysyłki.
Opinia z 31.03.2017
obsługa programu prosta zrozumiała można zrobić ciekawe kombinacje z zdjęć polecam ;D
Justyna napisał/-a 31.03.2017
Nie byliśmy zadowoleni z naszych zdjęć ślubnych, więc sceptycznie podeszliśmy do tworzenia fotoksiążki...jednak efekt przeszedł nasze oczekiwania! Zdjęcia wyglądają rewelacyjnie, kolory, papier na których został wydrukowany i wygląd okładki-marzenie. Program łatwy w obsłudze, z funkcją wpisania współrzędnych zdjęć-dla mnie rewelacja.Polecam wszystkim. Nieciekawe zdjęcia stają się wspaniałą pamiątką!!
ALEKSANDRA napisał/-a 31.03.2017
Niedawno miałam sposobnośc ze skorzystania z oferty Saal Digitaal, dotyczącej przetestowania fotoksiążki w zamian za wydanie recenzji o tym produkcie. Dlatego chce sie podzielić swoimi odczuciami.
Wysłnie zgłozenia przebiegło pomyślnie, kontakt z firmą oceniam na bardzo dobry. Natomiast sama dostawa przebiegła z lekkim opóźnieniem. Aplikacja jest jak dla mnie w miarę czytelna, ale mogłaby być lepsza.
Przejdźmy zatem do przygotowania fotoksiażki i jej efektu końcowego. Temetem przewodnim była fotografia dzieciąca w róż nych odsłonach. W fotoksiążce znajdowały się kolorowe, jak i biało-czarne fotografie. Wybrałam twardą okładkę, bez watowania z grubymi stronami i tym razem w połysku.Ponadto wybrałam wewnątrz czarne okładki.Chciałam sprwdzić czy naprawę aż tak widoczne są ślady po palcach i czy przy czarnych okładkach widoczne jest zgięcie podczas otwierania i zamykania stron. Otóż ślady są niewidoczne. Chyba, że ma się po prostu brudne-tłuste dłonie. Natomiast, co do widocznych zgięć podczas otwierania, przyznam że warto wybrać takie strony. Świetnie sklejone i niezauważalne dzięki odpowiedniej technice wydruku. Co do samych fotografii - w kolorze, nie ma się do czego przyczepić. Jednak zdjęcia w bieli i czerni różnią się znacznie z oryginałami. Są za ciemne. Nie wiem z czego to wynika-może różniece w kalibracji monitora, ale chyba przygotowując matriał do druku, należy się przyjżeć całości i dokonać korekty.
Podsumowując fotoksiążka ładnie i solidnie wykonana. Barwy zdjęć w kolorze ok, natomiast bw- słabo. Efetk końcowy zadowalający, ale nie ma zachwytu. Cena dosyć wysoka, przy założeniu, że dodajemy kolejne strony lub wybieramy pozostałe opcje. Całość oceniem na tak. Z pewnością dokonam kolejnego zamówienia na inny produkt, w celu porównania.
Kończąc dziękuję Saal Digital za skorzystanie z oferty i mam nadzieję, że recenzja przyczyni się do poprawy jakości oczekiwań klientów.
Agnieszka napisał/-a 31.03.2017
wszystko super!
Opinia z 30.03.2017
Obsługa pierwsza Klasa a produkty rewelacja, nic dodać nic ująć ;)
Opinia z 30.03.2017
Wysyłka w kilka dni. super jakość! Pierwszy ale nie ostatni raz zamówiłam.
Jan napisał/-a 29.03.2017
Kolejny raz korzystam z usług saal-digital i jestem bardzo zadowolony. Dobra aplikacja, bardzo szybka realizacja, perfekcyjna jakość. Firma godna polecenia.
Opinia z 28.03.2017
Fotoksiążka jest w pełni profesjonalna. Jeżeli zależy nam na zaprezentowaniu prac w wysokiej jakości produkcie to taki otrzymamy przez wybór właśnie fotoksiążki.
Polecam
Emilia napisał/-a 27.03.2017
Już od pewnego czasu myślałam o stworzeniu fotoksiążki uwzględniając w tym głównie pary młode i ich dzień. Przeglądając instagrama wpadła mi w oko reklama Saal Digital odnosząca się do przetestowania fotoksiążki w zamian za wydanie recenzji, wypełnienie formularza zajęło chwilę i zgłoszenie poszło dalej.
Prośba została zaakceptowana, pozostało teraz zebrać zdjęcia co okazało się najtrudniejsze.
Program oferowany przez Saal Digital był przystępny, przyjazny interfejs, nic skomplikowanego każdy poradziłby sobie z stworzeniem tego co wymarzył, dodatkowo linie zaznaczające marginesy ułatwiały kontrolę nad rozmieszczeniem zdjęć.
Po przejrzeniu oferowanych produktów skusiła mnie 'ekstra gruba' Fotoksiążka XG 28x19cm (rozmiar zbliżony do a4).
Zamówienie złożone, w mailu zwrotnym zmieszał moje odczucia zwrot 'Ze względu na bardzo szybką realizację zamówień, anulowanie zamówienia, sposobu wysyłki czy metod płatności jest niemożliwe.' Bo co gdy chciałabym jednak nawet chwilę po złożeniu zamówienia coś edytować ?
W brew tego co zawartym zdaniu przesyłka nie była ekspresowa. Zamówienie zostało złożone w środę - przesyłkę otrzymałam we wtorek (i jak tu wytłumaczyć klientom że ich pamiątka jeszcze nie dotarła w obiecanym terminie?).
Ale przejdźmy do finału, po odebraniu przesyłki z niecierpliwością i fascynacją rozpakowywałam książkę. Pierwsze wrażenie super, ale bez szału.. Karty (ekstra grube) faktycznie były grube i sztywniejsze, lecz całościowo książka nie zrobiła tego wow, zaczęłam żałować że nie wybrałam opcji watowania okładki (dodatkowy koszt 25 zł) , co pewnie nadałoby lepszy efekt dla moich 14 stron.
Nawiązując jeszcze do okładki, wybrałam matowe, przy czym wyświetlany był komunikat o tym że ciemne tła/zdjęcia nie nadają się do matowych powierzchni. Stwierdziłam że sprawdzę co faktycznie się dzieje, a to okaże się pewnie dopiero po sporym użytkowaniu.
Strony wewnętrzne także zostały matowe, kolory są dobrze odwzorowane, żywe z pełną głębią.
Obawiałam się jak będzie wyglądało załamanie się stron na środku i ze szczerego serca mogę powiedzieć że ładnie rozchodzi się na płask bez żadnych zagnieceń czy zmarszczeń co nie szpeci panoramicznych zdjęć przechodzących przez środek rozkładówki.
Co do dodatkowych kosztów, razi w oczy znaczek z kodem query po wewnętrznej i zewnętrznej stronie tylnej okładki a sam koszt usunięcia znaku to 25 zł, co wg mnie jest sporym kosztem za tego typu opcję.

Podsumowując
Stosunek najniższej ceny jaką można było osiągnąć jest adekwatny do jakości, lecz gdybym miała wydać dwa razy tyle (a wystarczy wybrać większą ilość stron) nie mogłabym tego samego powiedzieć, fotoksiążka o wartości kilkuset złotych powinna zrobić wrażenie solidnej, trwałej a ta niestety takiego odczucia nie pozostawia.
Mam nadzieje że recenzję wystawione przez fotografów testujących fotoksiążki faktycznie podłużą do poprawienia oczekiwanej jakości.
Sara napisał/-a 27.03.2017
Jestem zachwycona, fotoksiążka doskonała w każdym calu. Bardzo dokładnie odzworowane kolory, piękne i solidne wykonanie,a do tego przesympatyczna obsługa, która chętnie doradzi i pomoże. Profesjonalizm przez wielkie "P". Z pewnością zamówię jeszcze niejeden produkt od Saal Digital.
Julia napisał/-a 25.03.2017
Jestem baardzo zadowolona, polecam!
Opinia z 25.03.2017
Po raz kolejny pełne zadowolenie !
Patrycja napisał/-a 24.03.2017
Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania ! Wybrałam zdjęcie na Dibondzie , jest ostre, ma pięknie nasycone kolory i wspaniałą głębie. Projektowanie było łatwe, szybkie i przyjemne. Kontakt na meila bardzo szybki. Przesyłka również zaskoczyła mnie swoją szybkością .
Recenzje na moich stronach:
https://www.facebook.com/FotografiaPatrycjaCeglarek/?ref=aymt_homepage_panel
http://www.photoblog.pl/szalonapati/175277382/fotoobraz.html
http://www.digart.pl/praca/8002271/Powiew_lata.html
Ewa napisał/-a 23.03.2017
Jestem zachwycona fotoksiążką od Saal Digital Polska !
Iwona napisał/-a 23.03.2017
Gdybym mogła dałabym sześć gwiazdek, szczególnie za doskonałą jakość produktu.Jestem zachwycona ☺ Pozdrawiam, Iwona
Łukasz napisał/-a 22.03.2017
Niespełna po 4 dniach od zamówienia otrzymałem swój Fotoobraz na płótnie Canvas. Obraz o wymiarach 50 x 75 cm wykonała firma #SaalDigitalPolska . Wisi już sobie na ścianie. Jakość wykonania po prostu mistrzostwo. Serdecznie polecam wszystkim. Stosunek ceny do jakości oraz czasu realizacji zamówienia zasługuje na najwyższe noty. Jeszcze raz dziękuję za możliwość przekonania się o jakości produktów.
Łukasz Boehnke- Luc Art Photo
Agnieszka napisał/-a 22.03.2017
Ponownie mogłam wykorzystać kupon i tym razem moje prywatne zdjęcie wylądowało u mnie na ścianie :)
Super jakość, szybka wysyłka ale o tym więcej na http://szkatulkaami.blogspot.com/2017/03/fotobraz-z-saal-digital.html

Dziękuję !!
Monika napisał/-a 21.03.2017
Dzięki uprzejmości Saal Digital Polska wykonałam swoją pierwszą foto-książkę. Jak dotąd nie wiedziałam jak mogę zaprezentować swoje produkty Klientom w wersji papierowej do momentu wykonania foto-książki, która swoją jakością świetnie się sprawdza. Przede wszystkim sam program do projektowania jest łatwy w obsłudze z wieloma funkcjami, który można pobrać ze strony firmy. Obsługa i kontakt jest bardzo komunikatywny, do tego szybka realizacja i wysyłka. Godne polecenia :)
Włodzimierz napisał/-a 20.03.2017
Właśnie otrzymałem fotoksiążkę. Jestem pod wrażeniem jakości wykonania oraz jakości zdjęć.
Jak dla mnie jest mega.
Śmiało mogę polecać ten produkt moim klientom
Opinia z 20.03.2017
Świetna jakość, solidne wykonanie!
Polecam każdemu kto ma wątpliwości!!!
Opinia z 20.03.2017
Dziękuję za możliwość zrecenzowania Waszego produktu! Jakość naprawdę wysoka, kontakt z klientem na światowym poziomie, wysyłka - turbomega ekspresowa! to co napisałam w recenzji jest w 100% prawdą :-)
https://web.facebook.com/KonieFoto/posts/1372787066142226?ref=notif¬if_t=like¬if_id=1490016472361882&_rdr
Opinia z 19.03.2017
Super prezdnt dla bliskiej osoby!
Dawid napisał/-a 19.03.2017
Dzięki uprzejmości firmy Saal Digital Polska mogłem wykonać swoją profesjonalną foto-książkę! Poniżej zamieszczam dla was efekty tego co udało mi się stworzyć oraz moje odczucia względem otrzymanego produktu. Po pierwsze firma proponuje bardzo intuicyjny i prosty w obsłudze program do stworzenia naszej wymarzonej książki. Taką rzeczywiście możemy tam stworzyć, są tam setki gotowych rozwiązań typu szablony, dodatki itp. Oczywiście możemy też sami od początku do końca działać nad projektem nie wykorzystując gotowych rozwiązań – daje to bardzo dużą swobodę w działaniu. Co do samego produktu jest bardzo dobry jakościowo. Solidne wykonanie, żywe, w pełni oddane kolory przemawiają jak najbardziej na plus tej książki. Myślę, że to świetne rozwiązanie dla osób, które chcą mieć namacalne, profesjonalne portfolio czy niesamowitą pamiątkę na lata! Polecam serdecznie :)
Tomasz napisał/-a 18.03.2017
Witam,
Z uwag jakie mogę podsunąć to:
1. Mam problem z Aplikacją nie chce się zainstalować, wyskakuje błąd o przekierowaniu i pobraniu aktualizacji z ADOBE.pl
2. System zamawiania i każdy krok po kolei są mało czytelne, warto było by wypisać wszystkie kroki jakie są po kolei bo trochę to jak wejście w nie znane. Nie wiedziałem gdzie mnie przekieruje itd, a fajnie jest to wiedzieć.
3. A tak to spoko
Kinga napisał/-a 18.03.2017
Dzisiaj do mnie doszła książka , ta książka jest w dobrej jakości, wysyłka szybka aplikacja prosta także jestem zadowolona
Szymon napisał/-a 18.03.2017
Ogólnie, całość wypada na piątkę z plusem, fajnie zorganizowana aplikacja, szablony umożliwiają ogarnięcie fotoksiążki w bardzo intuicyjny sposób. Jak dla mnie jedynym mankamentem było to że nie można zdjęć dodawać bezpośrednio z jakiegoś folderu tylko trzeba znaleść zdjęcie przez aplikację, ale to drobnostka. Jedynie przy projektowaniu okładki miałem problem z "linijką" gdyż wg tej linijki element miał 9cm a według właściwości elementu miał 18cm, ale wystarczy chwila myślenia i da się to ogarnąć ;)

Ogólnie, bardzo jestem zadowolony, ciekawi mnie jak to wyjdzie bo obecnie czekam na przesyłkę. Więcej nt samej fotoksiążki, naturalnie napiszę dopiero po jej otrzymaniu, ale jak narazie na etapie projektowania jestem więcej niż zadowolony :)
julianna napisał/-a 17.03.2017
bardzo fajne wykonanie fotoksiążki , będę polecać znajomym :D
Opinia z 17.03.2017
Wszystko na TAK!!! Cudowny produkt.
Jarosław napisał/-a 17.03.2017
Kolejny raz miałem możliwość wypróbowania produktu firmy SaalDigital.
I znowu zostałem bardzo mile zaskoczony bardzo szybką realizacją i doskonała jakością.
Kolejny raz polecam produkty Tej firmy.
Wojciech napisał/-a 16.03.2017
Dzięki uprzejmości firmy Saal Digital Polska maiłem przyjemność przetestować jeden z wielu produktów tej drukarni mianowicie była to fotoksiążka . Na rynku jest wiele takich firm ,ale ta jest wyróżniająca ze względu na bardzo wysoki standard oferowanego druku . A więc po kolei . Czas realizacji błyskawiczny dodam ,że produkt jest wysyłany z Niemiec a zamówienie było realizowane w np w poniedziałek rano a popołudniu w czwartek świetnie zapakowany materiał był już w docelowym miejscu wielki plus i duże zaskoczenie .Jakość wykonania mam tu na myśli grubość kartek łączenie stron jest bdb na łączeniach nie widać ,żadnego kleju czy po częstrzym przeglądaniu stron zużycia druku na łączeniu . Odwzorowanie kolorów jest idealne a to za sprawą udostępniania na stronach producenta profili ICC co przy wydruku jest podstawą do kalibracji monitora pod wydruk by sooft proofingem można było sprawdzić jak prawdopodobnie będzie wyglądał druk oczywiście mowa tu o monitorach graficznych i skalibrowanych . Samo zamówienie jest bardzo proste i intuicyjne dodatkowo jest bardzo wiele opcji szablonów do wyboru przy realizacji np fotoksiążki i to od ciebie i twojej kreatywności zależy jak będzie wyglądał finalny produkt . Bardzo polecam w/w produkt osoby traktujące na poważnie wydruk nie zawiodą się i będą wracać . Dziękuję za możliwość przetestowania produktu w/w firmy i polecam ją każdemu #saaldigitalpolska
Tetyana napisał/-a 16.03.2017
I am so impressed with the quality of the "fotoobrazu".
I do like this one very much, the printing quality is excellent.
Opinia z 15.03.2017
Książka jakościowo wykonana na bardzo dobrym poziomie. Jestem bardzo zadowolona i będę polecać ją każdemu.
Paweł napisał/-a 14.03.2017
Zamówiliśmy obraz na płycie PVC, jesteśmy bardzo zadowoleni/. Zamówiony fotoobraz jest idealny. Jakość wykonania, kolorystyka - rewelacja !!! Generalnie 10 gwiazdek na 5 możliwych :-).
Aplikacja - intuicyjna, łatwa w obsłudze, nic jej nie brakuje.
Kontakt oraz szybkość wykonania zlecenia - oby tak dalei, inne firmy powinny brać przykład.
Wykonanie - jak już wcześniej wspomniałem genialne. Do tej pory współpracowalismy z pewną firmą od lat, a teraz mamy dylemat czy nie zmienić naszego podwykonawcy, myślę, że jeszcze tylko pozostaje nam porównać ceny. Polecam z pełną odpowiedzialnością, choć brakuje tylko opcji Fotoalbumu !!
Opinia z 14.03.2017
W dniu 14.03.2017 zamówiłam u Państwa foto książkę. Jestem bardzo zadowolona z szybkiej i rzetelnej obsługi, która chętnie odpowiada na dodatkowe pytania i służy pomocą.
Edytor jest prosty w obsłudze a dodatkowe funkcje zdecydowanie ułatwiają projektowanie produktu.
Duży wybór produktów sprawia, że każdy może dopasować i zaprojektować coś dla siebie, dzięki czemu klienci zachowują swą indywidualność i projektują oryginalne zestawy zdjęć.
Kuba napisał/-a 14.03.2017
Świetnie ,świetnie,świetnie ! :)
Wszystko jak najbardziej na plus . Począwszy od aplikacji ,gdzie tworzyłem swoją foto książkę aż do momentu odpakowania jej po odebraniu od kuriera. Jestem bardzo zadowolony z usługi oraz kodu rabatowego ,dzięki któremu mogłem przetestować Wasz produkt . Mam nadzieję że w przyszłości będzie jeszcze okazja do przetestowania innych. Dla mnie jest to świetna pamiątka. Dla innych może to być wspaniały prezent na każdą okazję !
Gorąco polecam i pozdrawiam
Renata napisał/-a 14.03.2017
Fotoksiążka bardzo mi się podoba, wydruk i kolory na wysokim poziomie. Dziękuję.
Maciej napisał/-a 13.03.2017
Jest!!! Nareszcie przyszła, moja pierwsza fotoksiążka firmy #saaldigitalpolska i jestem zachwycony!!! Jakość wykonania rewelacyjna, bardzo dobre odwzorowanie odcieni szarości, od dawna szukałem czegoś w czym mógłbym trzymać swoje portfolio uzupełniane kolejnymi tomikami fotoksiążki i wygląda na to że znalazłem. Jedyna moja uwaga, sugestia, byłoby rewelacyjnie gdyby była możliwość materiałowej okładki.
Z czystym sumieniem polecam, bo firma spełniła wszelkie moje oczekiwania. Błyskawiczne wykonanie oraz szybka wysyłka. Polecam
Magda napisał/-a 13.03.2017
Wspaniale wykończone jakość precyzja .piekny druk polecam serdecznie
Aleksander napisał/-a 13.03.2017
Witam, skorzystałem z oferty testu fotoksiążki i jestem zadowolny. Jakość jest świetna, obsługa klienta również a wysyłka zupełnie mnie zaskoczyła. Skończyłem projekt póznym wieczorem a już nazajutrz przedpołudniem dostałem informację o wysyłce !

Aplikacja ma parę bardzo fajnych funkcji których brakuje mi w innym programie - innej firmy który używałem. Projektowanie fotoksiążki poszło szybko i sprawnie natomiast nie wiem dlaczego kiedy próbowałem zprojektować jakiś czas później drugą fotoksiążkę aplikacja działała fatalnie - to znaczy zdjecia "ladowały się prawie w nieskończoność i nie było ich widać na podglądzie a po zapisaniu, restartu komputera i próbie kontynuacji równeiż nie było ich widać. Musiałem zacząć od nowa i tym razem poszło ok. Nie wiem jaka była przyczyna. Jednak za funkcje mocno ułatwiające projektowanie wystawiam ocenę bardzo dobrą. Co do strony internetowej to brakuje mi tylko gramatur papieru przy wyborze danej fotoksiążki.

Ogólnie polecam!
Katarzyna napisał/-a 10.03.2017
Zacznijmy od oczywistości - jakość fotoksiążki rewelacyjna. Świetny kontakt z klientem, do tego ekspresowa realizacja zamówienia. Nie wspominając już o intuicyjnej aplikacji, która sprawia, że stworzenie swojego wymarzonego kolażu dla nikogo nie będzie problemem. Po prostu polecam z całego serca, gdy znów będę planować takie zamówienie to zdecydowanie w Saal Digital.
Opinia z 10.03.2017
Fotoksiążka od Saal Digital Polska to ciekawe rozwiązanie dla osób takich jak ja- zajmujących się fotografią. Mogę w ten sposób przedstawić swoje portfolio potencjalnym klientom. Dzięki testom mogłam zrobić sobie jeden egzemplarz. Wykonanie jest bardzo solidne, wzięłam okładkę z watowaniem, jest sztywna, gruba i starannie zrobiona. Środek również zachwyca- strony są dość grube, papier śliski- pięknie oddaje głębię zdjęć i kolorów. Niebawem zabiorę się za zamówienie kilku kolejnych- tym razem w prezencie- zbliża się moja rocznica ślubu. Znacie te fotoksiążki? Jeśli nie- koniecznie sobie sprawcie taki prezent. Polecam!
Anna napisał/-a 10.03.2017
Zamowilam fotoksiazke. Wprawdzie zamowilam nie taki rozmiar jak mialam w zamiarze i nie jestem zadowolona, no ale to moja wina a nie firmy. Natomiast obsluga i szybkosc wysylki zasluguje tutaj na pochwaly!
Co dla mnie bylo bardzo wazne to kluczowe elementy przy realizacji fotoksiazki takie jak:
- latwa aplikacja! Sciagam aplikacje (express!), projektuje intuicyjnie ksiazke (express!), nic sie nie zawiesza, nigdzie nie trzeba szukac, czytac, uczyc sie jak obslugiwac program - duzy plus!
- czat od razu mi sie pojawil jak zaczelam fotoksiazke projektowac - na plus!
- duzo opcji z opisami i zdjeciami jest pokazanych, zaprezentowanych. Jesli sa jakies opcje dodatkowe to sa tez przykladowe zdjecia (na przyklad rozne okladki) tak wiec widac o co chodzi i co ewentualnie domowic, bo ladnie wyglada.
- Saal rezygnuje z umieszczania swojego logo na wszystkich produktach i to jest super! Bo jako fotograf chce, zeby fotoksiazka byla czysta i bez logo do producenta fotoksiazki.

- natomiast w przypadku wersji standardowej, na tylnej stronie okładki i na ostatniej stronie wewnętrznej, widoczny jest mały kod. Nie zawiera on żadnych informacji, które prowadziłyby do Saal jako producenta czy do mnie jako klienta. - mozna zrezygnowac z tego kodu za 25zl - Nie do konca rozumiem dlaczego tak i czemu za to trzeba placic 25 zl.

- super funkcja na koncu projektu "sprawdz projekt", ktora rowniez pokazuje, gdzie sa zrobione bledy (na przyklad puste pole tekstowe) i wskazuje co poprawic,

- pokazuje sie tez na koncu informacja "znaleziono puste strony" co jest super, natomiast nie jest pokazane gdzie, a szkoda :)

- Przesylka kurierem byla super szybkaaa! Chyba 2-3 dni to trwalo max.
-
Paulina napisał/-a 09.03.2017
Otrzymałam dzisiaj książkę i jestem z niej bardzo zadowolona. Jest bardzo dobrze wykonana - tak jak chciałam. Produkt bardzo starannie i dobrze zabezbieczony. Jestem pozytywnie zaskoczona. Nic dodać, nic ująć. Super!
Edyta napisał/-a 09.03.2017
Otrzymałam książkę w środę a w sobotę po południu ją zaprojektowałam... jestem pod ogromnym wrażeniem szybkości jej wykonania ... brawo. co do jakości kolejny ogromny plus ... karty bardzo grube - co jest niezwykle rzadkie w książkach innych firm. to jest tutaj w standardzie. kolory, ostrość zdjęć rewelacyjna... zajmuję się fotografią i wiem że nie będzie to moje ostatnie zamówienie tutaj... szczerze polecam
Marta napisał/-a 08.03.2017
Zamowiony obraz jest idealny! Jakosc wydruku oraz kolory sa fenomenalne! Szybkosc wysylki i realizacja zamowienia sa kolejnym atutem - paczka z Niemiec w ciagu 4 dni roboczych! Polecam kazdemu!
Irena napisał/-a 08.03.2017
Jestem mega zadowolona z obrazu - glass print, upiększa moje wnętrze kolorem, wielkością.
Szerszą opinię mam tu https://www.facebook.com/fotirena.fotograf/posts/1281018751983849
Opinia z 08.03.2017
perfekcyjna robota! / good job!
Opinia z 07.03.2017
Super firma! :) Polecam :)
Opinia z 07.03.2017
Dziękuję za wspaniałą fotoksiążkę .Dla mnie niesamowicie pozytywne jest to, że realizacja zamówienia przebiegła bardzo szybko, kolejna rzecz to wiernie odtworzone kolory. Program do projektowania książki jest prosty i intuicyjny. Mogę z dumą pokazywać książkę znajomym i klientom, którzy są pod dużym wrażeniem. Z czystym sercem mogę polecać produkty Waszej Firmy ! :) Ela Gorzelak
Agnieszka napisał/-a 07.03.2017
Dziękuję za przepiękny, profesjonany album!
Stefania napisał/-a 06.03.2017
Przepiękna oprawa naszych wspomnień, w dodatku wykonanie z najlepszych materiałów. Jestem bardzo zadowolona z tego produktu, już nigdy więcej nie zamówię fotoksiążki u konkurencji. Polecam z czystym sumieniem.
http://krauziaki.pl/wspomnienia-fotoksiazce-saal-digital/
Opinia z 06.03.2017
Bardzo mnie zadowalają wasze produkty, nie wszystkie są idealne, ale są na bardzo wysokim stopniu jakości. Miła obsługa klienta i pozytywna polityka firmy. ogólnie jestem zadowolony.
Ania napisał/-a 05.03.2017
Zamówiłam fotoksiażkę i realizacja zamówienia przerosła moje oczekiwania!
Przesyłka expresowa!
Prosty i przejrzysty program do układania zdjęć w zamówieniu!
Jakość pierwsza klasa!
Obłędna książka w pozytywnym słowa tego znaczeniu!
Polecam wszystkim! Radość i jakość gwarantowane!
Tomasz napisał/-a 04.03.2017
Sceptycznie podszedłem do recenzji gdyż uważam że jak coś dają za darmo to nie musi być to dobre, jednak okazało się zupełnie inaczej . Jakość PCV idealna odporna na uderzenia , druk idealny , głębia oddana oraz balans bieli zachowany .
Adam napisał/-a 03.03.2017
Witajcie :)
Po ostatniej recenzji z Saal Digital Polska zdecydowałem się na fotoksiążkę :)
Wykonanie jest po prostu świetne. Twarde, lśniące strony, odwzorowane kolory, Twarda matowa okładka.
Świetna jakość, szybka dostawa i realizacja zamówienia.
Naprawdę jest ona godna polecenia! :)
Dzięki niej przez wiele lat gdy wezmę ją do ręki wspomnienia w niej zawarte przywołają mi uśmiech na twarzy :)
https://www.facebook.com/adam.bardzinski.fotografia/photos/a.1194810393862487.1073741828.1194545400555653/1471844019492455/?type=3&theater
Jarosław napisał/-a 03.03.2017
Kolejny raz miałem możliwość wypróbowania produktu firmy SaalDigital.
I znowu zostałem bardzo mile zaskoczony bardzo szybką realizacją i doskonała jakością.
Moja recenzja:
https://web.facebook.com/yaroczfoto/photos/a.1501242923516350.1073741833.1500448116929164/1649774461996528/?type=3&theater

Jarosław Czerniak

yaroczfoto
Julita napisał/-a 03.03.2017
Zamówiłam u Państwa fotoksiążkę w oprawie imitującej drewno i jestem zachwycona zarówno okładką jak i jakością papieru oraz wydrukiem zdjęć. Kolory oraz kontrasty są fantastycznie przeniesione na papier. Szczerze mówiąc jeszcze mi się nie zdarzył tak dobry wydruk. Jedyną uwagę jaką mogłabym mieć do fotoksiążki jest brak pierwszej i ostatniej pustej strony. Co prawda kartki ze zdjęciami są bardzo dobrze przyklejone do okładki, ale mam wrażenie, że trochę to traci na ogólnym odbiorze fotoksiążki. Państwa profesjonalizm jednak pod każdy względem zasługuje na pochwałę. Dziękuję za współpracę i zapewne do usłyszenia.
Magda napisał/-a 03.03.2017
Polecam , cudowna ksiazka .
Paulina napisał/-a 03.03.2017
Dziękuję za wspaniałą książkę którą od Państwa otrzymałam. Jest to doskonała pamiątka na długie lata która nie ulegnie zniszczeniu dzięki wspaniałej jakości oraz grubości kartek. Czas realizacji oraz przesyłki był mega szybki z czego jestem niezmiernie zadowolona. Opinia na moim fanpagu pojawi się niebawem. :)
Krzysztof napisał/-a 02.03.2017
Saal Digital oferuje profesjonalne usługi! Polecam, warto!
Łukasz napisał/-a 02.03.2017
Dzis po trzech dniach od zamówienia dotarła do mnie fotoksiążka od @saal.dogital.polska. Jakość pozytywnie mnie zaskoczyła i przerosła moje oczekiwania. Kartki wydrukowane na grubym fotograficznym papierze i do tego wzmocniona okładka to produkt, którego szukałem a czas realizacji zamówienia poprostu mistrzowski. Dziekuje i pozdrawiam. Łukasz Boehnke-Luc Art Photo
Łukasz napisał/-a 02.03.2017
Będzie krótko.... POLECAM:)
Opinia z 02.03.2017
Przecudowna jakość, jestem bardzo zadowolona!
Anna napisał/-a 01.03.2017
Nadzwyczajny wygląd. Butlerfinish motyw rzuca się w oczy! Szczotkowana powierzchnia aluminiowa przykuwa uwagę przede wszystkim jasnymi miejscami na zdjęciu i robi duże wrażenie dzięki świetnemu wyglądowi. Jestem bardzo zadowolona !!!
POLECAM !!!!
Elżbieta napisał/-a 01.03.2017
Dziękuję bardzo za możliwość wypróbowania produktów Państwa firmy. Obsługa na najwyższym poziomie, produkt wysokiej jakości, piękne kolory. Jestem zachwycona swoją fotoksiążką. Z dumą prezentuję ją rodzinie, znajomym oraz klientom. Na pewno nie raz jeszcze skorzystam z usług Saal-Digital.
Polecam
Ela Bereta
Michał napisał/-a 01.03.2017
Z fotoobrazu jestem bardzo zadowolony, może troszkę kolory są ciemniejsze niż zakładane , ale jak na pierwszy mój to dobrze wyszedł :).Będę w przyszłości korzystał z tej strony o ile będę miał okazje :).
Opinia z 28.02.2017
Dziś dotarł do mnie kolejny fotoobraz ,tym razem od #saaldigitalpolska w wymiarach 40x50 ,wykonany na płótnie.
Na początek muszę pochwalić za samą aplikacje do tworzenia i składania zamówienia gdyż jest intuicyjna i łatwa w obsłudze a nie ze wszystkimi tego typu usługodawcami/aplikacjami tak jest, niestety.
Fotoobraz #saaldigitalpolska charakteryzuje się bardzo dobrą jakością druku, świetnymi detalami i perfekcyjnym odwzorowaniem koloru z pliku wyjściowego bez utraty ostrości.
Czas realizacji jest bardzo krótki i tu należą się brawa bo produkt dociera z Niemiec w dwa/trzy dni robocze od chwili złożenia zamówienia.
Jedyny minus jakiego się doszukałem to ceny…
Te są wysokie w porównaniu do podobnych ofert które można znaleźć w internecie ale produkt #saaldigitalpolska jest zdecydowanie lepszy jakościowo co widać gołym okiem, nawet przez laika.
Angelika napisał/-a 28.02.2017
Fotoobraz przerósł moje najśmielsze oczekiwania.
Polecam, polecam, polecam.
Moja recenzja:
http://angie-passion.blogspot.com/2017/02/recenzja-fotoobrazu-od-saal-digital.html
Krzysztof napisał/-a 28.02.2017
Na tą chwilę wystawiam najwyższą notę, na pięć gwiazdek zasługuje program do edycji, szybkość produkcji, wysyłka oraz obsługa klienta. Od momentu wysłania pliku do momentu wysłania do mnie gotowej książki minęło raptem 12 godzin. Co do jakości to jestem spokojny, to już druga fotoksiążka od saal-digital.
Julia napisał/-a 27.02.2017
Super jakość dobry program do komponowania książki
Tomasz napisał/-a 27.02.2017
RECENZJA!!! #saaldigitalpolska

Dzięki uprzejmości firmy SaalDigital miałem możliwość skorzystania z testowego wydruku wybranego przeze mnie zdjęcia mojego autorstwa.

Wygląda to tak – po wyrażeniu chęci wzięcia udziału w teście i wysłaniu zgłoszenia, dostałem maila zwrotnego, w którym po weryfikacji mojego funpage’a, dostałem instrukcję postępowania i kod promocyjny do wykorzystania. Po pobraniu i uruchomieniu aplikacji SaalDesign (link do aplikacji również w mailu) moim oczom ukazał się program bardzo intuicyjny w obsłudze, bogaty w mnogość opcji do wyboru jak i materiałów, na których ma nastąpić wydruk. Raczej nikt nie powinien mieć problemu z jego obsługą. Ja osobiście wybrałem obraz na płycie PVC o wymiarach 60x90 i grubości 5mm. Koszt z wysyłką – 208 zł. Po wybraniu fotografii wrzuciłem ją do programu i – to na tyle  Wszystko jest automatycznie, program sprawdza i podpowiada nam, czy jakość zdjęcia jest odpowiednia.

Później następuje przejście do pola adresowego i wyboru płatności, gdzie wpisujemy udostępniony nam kod promocyjny. Płatność odbywa się prze PayPal lub kartę kredytową. Innej opcji nie ma. Sama wysyłka realizowana jest kurierem DHL. Ja zamówienie złożyłem we wtorek popołudniu, a fotoobraz miałem już w piątek!! Wziąwszy pod uwagę fakt, że wysyłka odbywa się z Niemiec – zaskoczenie. Czas realizacji zamówienia i wysyłka na wielki plus. Obraz owinięty był pianką, i zapakowany w dużą, kartonową kopertę, więc o żadnych uszkodzeniach w czasie transportu nie może być mowy.

Co do samego fotoobrazu – jestem mega mile zaskoczony jakością. Obawiałem się trochę, że wydrukowany obraz będzie różnił się od mojego projektu z powodu, że pracuję na zwykłym laptopie. Nie posiadam żadnego skalibrowanego monitora do obróbki zdjęć z profilami kolorystycznymi. Uwierzcie – nic z tych rzeczy. Kolory są żywe, takie jak powinny być, a samej jakości wydruku nie można nic zarzucić. Cena niestety jest dość wysoka – ale wiadomo – za dobrą jakość trzeba zapłacić.

Zamieszczam opis z programu SaalDigital odnośnie tego konkretnego sposobu wydruku:

Wielostronny i wytrzymały materiał
• Biała płyta z twardego, spienionego PVC o grubościach 5 mm lub 10 mm
• Indywidualne wymiary co do centymetra
• Najwyższa rozdzielczość i maksymalna ostrość dzięki 6-kolorowemu bezpośredniemu drukowi UV (CMYK uzupełnione o light magenta i light cyan)
• Ekstremalnie stabilna i odporna na warunki pogodowe
• Na życzenie z najwyższej jakości mocowaniem aluminiowym

Dla jasności – na umieszczonych przeze mnie zdjęciach widać, że obraz jest nie do końca ostry. Jednak nie jest to wina firmy SaalDigital, tylko samego zdjęcia i grafiki, która już u mnie jest takiej jakości  Więc jeśli ktoś miałby wątpliwości, że coś nie do końca jest ok z wydrukiem – uspokajam, że wszystko jest w jak najlepszym porządku 
Myślę, że skorzystam jeszcze nie raz z usług firmy SaalDigital.

#saaldigitalpolska

Zdjęcia można zobaczyć na https://www.facebook.com/KDSExplor
Opinia z 27.02.2017
Niedawno trafiam na fotoksiążkę od @saal.digital od razu postanowiłam ją przetestować. Nie spodziewałam się jednak tak doskonałej jakości. Zdjęcia są świetnie wyeksponowane, kolorowe i oddają 100% tego, co działo się przed aparatem. Sam proces tworzenia fotoksiążki jest równie przyjemny, jak efekt po jej otrzymaniu. Nigdy nie widziałam tak precyzyjnego łączenia stron, bez konieczności ucinania zdjęcia. Jestem zachwycona!
Opinia z 26.02.2017
Polecam serdecznie , Bardzo dobra jakość wydruku. Niestety współpraca z firmą DHL nie jest dobra .
Grzegorz napisał/-a 26.02.2017
Moi drodzy zrobiłem sobie ostatnio prezent dzięki firmie Saal Digital Polska. Wybrałem jedno ze swoich zdjęć ukazujących wschód słońca pomysł padł na foto obraz. Ku mojemu zaskoczeniu efekt przeszedł moje oczekiwania, jakość wykonania na wysokim poziomie odwzorowanie kolorów prawie identyczne jak na moim monitorze, jakość wykonania rewelacyjna sztywna masywna rama, dzięki czemu obraz nie wygina się i rewelacyjnie prezentuje się na ścianie. Rewelacyjna, jakość jeśli chodzi o rozdzielczość mimo znacznej wielkości obrazu widać wszytki detale zdjęcia. Przyglądając się mocowaniu płótna na ramie zauważyłam, że zostało to wykonana perfekcyjnie równy solidny naciąg. Obraz powiesiłem w swoim biurze, dzięki czemu cieszy nie tylko moje oko, ale również osób odwiedzających mnie. Zaznaczę również, że przesyłka błyskawiczna a program do zmówień prosty w obsłudze intuicyjny, wystarczy chwila, aby bezproblemowo złożyć zamówienie. Polecam firmę wszystkim znajomym oraz osobom, które zajmują się fotografią. Myślę, że to początek dobrej współpracy. "@saal.digital.polska"
Karolina napisał/-a 25.02.2017
Dziękuję za możliwość testowania produktu.
Fotoksiążka, którą otrzymałam w pełni zgadzała sie z moim projektem. Jest to wartościowy produkt - kosztowny, ale z całą pewnością efektowny i w wysokiej jakości. W pełni mnie satysfakcjonuje. Kolory idealne, grubość stron też, okładka watowana bez zarzutu.
Można ze spokojem polecać firmę Saal Digital ! :)
Marta napisał/-a 25.02.2017
Dziękuję za możliwość przetestowania wydruku. Produkt piękny, super kolory, bardzo fajnie odbija światło. Polecam i na stałe ląduje w mojej ofercie dla Klientów. Recenzja również opublikowana pod linkiem : https://www.facebook.com/martafotografujemilosc/photos/pcb.1827330140838508/1827326840838838/?type=3&theater .
Rafał napisał/-a 24.02.2017
Fotoksiążka doskonałej jakości, wykonana estetycznie. Druk najwyższej jakości, na pięknym i grubym papierze. Projekt w 100% zgodny z produktem który otrzymałem. Wysyłka ekspresowa, gotową fotoksiążkę miałem już po 2 dniach!! Dedykowane oprogramowanie do tworzenia projektów bardzo intuicyjne i przyjazne użytkownikowi, nauka jego obsługi zajmuje kilka sekund, zawiera wszystkie niezbędne opcje, a nawet więcej. Polecam!
Karol napisał/-a 24.02.2017
Świetna sprawa taki fotoobraz. Super odwzorowanie kolorów, robi wrażenie...
Katarzyna napisał/-a 24.02.2017
Solidna firma godna polecenia !
Agnieszka napisał/-a 23.02.2017
Dostałam swój zamówiony album i jestem bardzo zadowolona wręcz zachwycona. Od zamówienia upłynęło 5 dni a już fotoksiążkę trzymam w swoich łapkach :) Jakość rewelacyjna, zdjęcia takie jakie widzę na monitorze, kolory identyczne. Cały opis ahyy i ohyy oraz zdjęcia na moim blogu, gdyby ktoś nie wierzył :) http://szkatulkaami.blogspot.com/2017/02/fotoksiazka-jako-ulotka-bizuteryjna.html
Jeszcze raz dziękuję i będę Was polecać dalej :)
Pozdrawiam
Monika napisał/-a 23.02.2017
Dziękuję @saal.digital za możliwość przetestowania albumu. Wybrałam Fotoksiążkę XG ( Ekstra gruba ) 21 x 28 z matową okładką i stronami wewnętrznymi wydrukowanymi na papierze błyszczącym. Papier wygląda wspaniale, doskonały do zdjęć glamour, chętnie przetestowałabym jeszcze papier matowy - trochę bardziej pasujący do mojej twórczości. Jestem bardzo wymagająca, ale nie zawiodłam się. Fotoksiążka jest zrealizowana perfekcyjnie! Świetna jakość zdjęć, idealne kolory, grube sztywne kartki. Wybrałam standardową okładkę, która okazała się solidna i z pewnością wytrzymała, doskonale sprawdzi się jako oprawa portfolio, służącego do częstego oglądania. Dodatkowo skorzystałam ze świetnej promocji, płacąc jedynie za przesyłkę. Wielka satysfakcja, polecam!
Krystyna napisał/-a 23.02.2017
Przed chwilą odebrałam przesyłkę.Otwieram... i co widzę, piękne zdjęcia, niestety tylko niektórych, z moich prac.Ilość stron w promocji była oczywiście ograniczona. Fotoksiążkę promującą moją stronę na fb "Robione ręcznie/ mniej lub bardziej zręcznie" zamówiłam dzięki promocji firmy Saal Digital Fotoserwis
"@ saal.digital.polska"
Po pobraniu aplikacji stworzyłam własną fotoksiążkę za darmo. Skorzystałam z propozycji i jestem bardzo zadowolona, zamiast odsyłać potencjalnych klientów na stronę, mogę im pokazać swoje prace. Zdjęcia na błyszczącym papierze są bardzo realistyczne, cała książka robi wrażenie, mam nadzieję , że nie tylko na mnie :)
Jedynie napisanie mojego nazwiska małą literą niezbyt mi się podobało / w nalepce adresowej i fakturze /.
Jeśli chcecie skorzystać polecam, macie wybór tematyki zdjęć, oprawy, papieru itd.
Krystyna WiKI
Anna napisał/-a 22.02.2017
Witam,

jeszcze nie otrzymałam książki, ale korespondowałam z obsługą klienta i otrzymałam rzetelną odpowiedz oraz szybką. Dodatkowo strona internetowa jest czytelna, ogólna ocena dobra.

Jestem bardzo ciekawa wydruku i jakości książki.

p.s Recenzję na blogu oraz instagramie wystawie po otrzymaniu produktu.
Michał napisał/-a 22.02.2017
W związku z tym, że miałem w planie wydrukować sobie kilka swoich zdjęć by upiększyć pokój postanowiłem skusić się na test fotoobrazu firmy Saal. Na początku przy zgłoszeniu był mały problem z mailem, w którym miał być kod pozwalający mi zamówić wybrane fotoobrazy do testu. Ale po kontakcie na fb bardzo szybko i sprawnie udało się to rozwiązać, wiec już tu zaczęło się od dużego plusa.
Kolejnym punktem, który miło mnie zaskoczył był prosty i przejrzysty program do zaprojektowania oraz zamówienia. Po włączeniu go i praktycznie kilku kliknięciach wszystko było zamówione i pozostało tylko czekać na przesyłkę.
Mój wybór padł na obrazy na płótnie, które ku mojemu zdziwieniu przyszły do mnie bardzo szybko bo już po 3-4 dniach od zamówienia.
Przesyłka przyszła do mnie zapakowana bardzo profesjonalnie i każdy z 3 obrazów osobno zabezpieczony przed uszkodzeniem.
Po rozpakowaniu jednak trochę się zawiodłem, ponieważ obrazy posiadały kilka wad.
Na dwóch z trzech nie było nadruku na krawędzi i był słabo naciągnięty materiał na ramę.
Po kontakcie z firmą szybko udało się rozwiązać sprawę i dostałem kod na zamówienie dwóch obrazów jeszcze raz. Kolejna szybka wysyłka i wszystko było już jak trzeba.
Podsumowując: Kontakt i wysyłka jak najbardziej bez zarzutu. Co do samych obrazów: Fotoobrazy wykonane na płótnie mają solidnie wykonaną ramę, nadruk jest wysokiej jakości i jak do powieszenia w domu powiedziałbym ze jest OK. Przez wybrzuszenia, które spowodowane są przez słabą jakość naciągu nie poleciłbym wyboru opcji na płótnie tym, którzy planują wystawić je w galerii bądź na wernisażu (chociaż na obrazach, które dostałem za drugim razem błąd ten był już o wiele mniej widoczny).
Marta napisał/-a 21.02.2017
Dzięki uprzejmości @saal_digital mogłam zaprojektować sobie taki oto piękny album. Jakoś wydruku oraz staranność wykonania spełniły moje oczekiwania. Zarówno druk czarno biały jak i kolorowy oddaje jakość jak oryginalne zdjęcia. Plusem jest bardzo wygodny program, który pomaga nam w stworzeniu albumu. Album jest świetnym pomysłem zarówno na prezent jak i może być naszym pierwszym portfolio. Z pewnością polecam współpracę z tą firmą oraz liczę na kolejną współpracę!
Anna napisał/-a 21.02.2017
Miałam przyjemność przetestować jedną z usług firmy Saal Digital Polska , w związku z tym zamieszczam krótką recenzję na ten temat:
Aby złożyć zamówienie, ściągnęłam program, służący do projektowania, dostępny na stronie firmy. Program jest prosty w obsłudze, posiada duży wybór dodatków, tj. tła, napisy, obrazki.
Wybrałam Fotoksiążkę XG ( Ekstra gruba ) 21 x 28 z błyszczącą okładką i matowymi stronami wewnętrznymi. Ze względu na rodzaj fotografii ( rysunki moich portretów ) wybrałam stonowane kolory bez dodatkowych ozdobników.
Realizacja mojego zamówienia odbyła się błyskawicznie ! W ciągu kilku dni dostałam Fotoksiążkę adresowaną z Niemiec.
Album posiada bardzo twardą okładkę i grube, sztywne strony. Jakość zdjęć, ich wyrazistość jest bardzo dobra. Kolorystyki ocenić nie potrafię, gdyż zamówiłam fotoksiążkę w czarno - białych kolorach :)
Ze względu na TEST, miałam możliwość zrealizować zamówienie bez zapłaty. Standardowa cena za wybraną przeze mnie usługę to około 200 zł. Jest to sporo, ale dla osób, które cenią sobie wysoką jakość i profesjonalizm, to naprawdę polecam !
Patrycja napisał/-a 21.02.2017
Same zalety!!!
- zdjęcia w bardzo dobrej jakości
- kolory bardzo intensywne, jak w rzeczywistości
- bardzo wyraźne napisy
- ramki które można dopasować do każdego typu zdjęć (po najprostsze do najbardziej artystycznych)
- nawet najmniejsze elementy bardzo wyraźne
- przede wszystkim łatwość obsługi programu do tworzenia fotoksiążki
- szybka wysyłka
- bardzo zgrabny format dopasowany do potrzeb każdego
- piękna okładka z sztucznej skóry
- matowe strony
Serdecznie polecam każdemu kto chce mieć dobrze wykonaną książkę ze swoimi zdjęciami!
Opinia z 19.02.2017
Super!!!
Zoom Studio napisał/-a 17.02.2017
W ostatnim czasie miałam przyjemność testowania jednego z produktu firmy Saal Digital. W wielu opcji produktowej jakie proponuje firma, ja wybrałam fotoksiążkę. Z racji tego, że już posiadam w swoich fotograficznych zasobach jedną fotoksiążke i wiele odbitek, to z niecierpliwością czekałam na zamówienie, żeby sprawdzić i przekonać się jak jest tym razem. Ale od początku...
Wybór produktów i samo projektowanie jest bardzo intuicyjne i odbywa się przez dedykowana aplikację pobieraną ze strony Saal Digital.Wcześniej miałam wybrane już zdjęcia, pozostało tylko zaczytanie z dysku, ułożenie na odpowiednich stronach w odpowiadającym nam układzie, potwierdzić zamówienie i czekać na kuriera. A czekałam aż 2 dni! I w końcu mam, otwieram i... szczerze to nie myślałam, że będę tak pozytywnie zaskoczona.
Oto moje wrażenia z samej fotoksiążki:
1. Błyszczący papier na okładce i w środku prezentuje się rewelacyjnie, a watowanie okładki dodatkowo pozytywnie wpływa na odbiór.
2. Jakość zdjęć jest na najwyższym poziomie - odwzorowanie kolorów identyczne jak na monitorze, widoczne wszystkie szczegóły.
3. Strony są świetnie połączone, nie widać śladów odklejania.
4. Strony są grube co sprawia wrażenie solidności
Reasumując: Fotoksiążka Saal Digital to produkt na najwyższym poziomie. Polecam wszystkim Wam z całym przekonaniem. Ja zapewne jeszcze nie raz skorzystam z produktów firmy Saal Digital bo uważam, że warto!
Grzegorz napisał/-a 13.02.2017
Witam. Dzięki uprzejmości Saal-Digital miałem możliwość przetestowania fotoksiążki. Na reklamę natrafiłem na fb, długo zwlekałem z wysłaniem swojego zgłoszenia myśląc że raczej nie mam szans na otrzymanie tej oferty . Ku mojemu zdziwieniu wiadomość zwrotną na maila że się zakwalifikowałem otrzymałem dosłownie po paru godzinach, nie ukrywam że byłem mega zadowolony i trochę zdziwiony że jednak tak !! To był strzał w dziesiątkę !! Od samego początku , od wysłania zgłoszenia aż po odbiór przesyłki po prostu wszystko fenomenalnie !! Fenomenalnie !! inni powinni się od was uczyć . Często słyszałem od znajomych że zamówili fotoksiążke ale nie są zadowoleni , po pokazaniu im waszej byli zachwyceni. A więc dobrze trochę o całości , od początku. Zacznę może od drugiej strony , czyli zamówienia i dostawy. Powiem tak, szok, szok i jeszcze raz szok !! Jak możliwe jest wysłanie projektu o godzinie 21.24 wieczorem w niedziele a w środę otrzymania przesyłki o 14.45 do rąk ?! Z Niemiec ! A jednak , jednak to możliwe choć naprawdę po wielu, wielu zakupach internetowych w naszym kraju to było nie do uwierzenia. Saal-Digital mega pozytyw , mega plus ! Co do samej już fotoksiążki nie zawiodłem się. Jakość wydruku, stron, całokształt - fenomenalne. Odwzorowanie koloru, ostrość zdjęć, najdrobniejszy detal - wszystko perfekcyjnie oddane w druku. Ja wybrałem błyszczący papier, o odpowiednio dobranej gramaturze, powoduje że trwałość produktu jest gwarantowana, dokładność i jakość wydruku na najwyższym poziomie. Grubość stron wystarczająca , tego się obawiałem najbardziej , można wybrać mega grubość ale dla mnie podstawowa jest w zupełności wystarczająca. Watowana okładka strzał w dziesiątkę. Wstawiłem z ciekawości fotki czarno białe i co ? nie mogłem oderwać wzroku od nich , po prostu bajka. Po ściągnięciu programu całe projektowanie ogranicza jedynie nasza wyobraźnia.
Serdecznie pozdrawiam i dziękuję za możliwość przetestowania fotoksiążki .
Na 100% jakości i zadowolenia Saal-Digital otrzymuje 101 %
Andrzej napisał/-a 10.02.2017
Odbitki w formacie 30x45 na papierze jedwabistym, bardzo dobra jakość bez "automatycznego poprawiania"- na czym szczególnie mi zależało, dostępne profile kolorów do każdego nośnika, bardzo dobry stosunek jakości do ceny, na pewno będę w przyszłości korzystał z usług tego laboratorium.
Marta napisał/-a 08.02.2017
Zamówiłam foto książkę z ekstra grubymi stronami i muszę przyznać, że prezentuje się imponująco. Aż sama nie wierzyłam, że zrobiłam takie ładne zdjęcia :) Tworzenie w programie przebiegało szybko i bezproblemowo. Jako fotograf chętnie polecę foto książkę jako album dla moich klientów.
Anndrzej napisał/-a 08.02.2017
dziękuje za szybką obsługę
Tomasz napisał/-a 07.02.2017
Foto obraz! Jeszcze ciepły i świeżo wyjęty z opakowania. Saal Digital, najpierw wyprodukował dla mnie foto książkę, którą naprawdę ciężko opisać słowami, tak też stało się w przypadku foto obrazu! Zdjęcie to jedno, ale obejrzeć je namalowane i dotknąć to zupełnie inna sprawa. :) Produkt bardzo wysokiej jakości! Dibond Butlerfinish, tak brzmi rodzaj materiału, a dokładniej obraz "Mostu w Termach Cieplickich" to płyta kompozytowa o wyszczotkowanej powierzchni, która dodaje lekkie odbicie światła, usuwa automatycznie odcisk palców przy dotknięciu. :) Coś wspaniałego! Obraz ma rozmiar 30cm x 45cm i już nie mogę się doczekać jak większych proporcji. Warunek jest jeden: zdjęcie musi mieć naprawdę dobrą jakość, a takie wydruki są możliwe przy wysokich rozdzielczościach zdjęcia cyfrowego, połączone z jakością. Wynik poniżej... ;) Dzięki
Katarzyna napisał/-a 07.02.2017
Wszystko mega!
Opinia z 06.02.2017
Nie zawiodłam się. Jakość wydruku, stron, całokształt - fenomentalne. Odwzorowanie koloru, ostrość zdjęć, najdrobniejszy detal - wszystko prefekcyjne oddane w druku. Idealna obsługa, przejrzystość w projektowaniu, kontrola nad stanem zamówienia. Na pewno będę wracać i korzystać wiele razy z usług :)
Agnieszka napisał/-a 05.02.2017
Saal Digital Polska po raz kolejny sprawia, że dzień staje się piękniejszy i w namacalny sposób udowadnia mi to, że moje poranne hasanie po polach i lasach ma sens. ;) Tym razem, dzięki uprzejmości Saal-Digital miałam możliwość przetestowania fotoobrazu. Zdecydowałam się na wydruk zdjęcia na płótnie w rozmiarze 40x60cm. Jego ogromną zaletą jest jakość i solidność wykonania: imponująca intensywność barw oraz ostrość powala na kolana. Płótno naciągnięte jest na stabilne krosno malarskie z prawdziwego drewna, dzięki czemu obraz można powiesić na ścianie bez dodatkowej ramy. Rzecz jasna, najtrudniej było wybrać jedno zdjęcie- postawiłam w końcu na rodzimy krajobraz- Babią Górę, skąpaną w porannej, jesiennej mgle. Powiem Wam jedno- EFEKT JEST POWALAJĄCY, a ja zachwycona. Serdecznie dziękuję, Saal Digital Polska!!! #saaldigitalpolska #fotoobraz
Tomasz napisał/-a 03.02.2017
......chciałem dać krótki opis, nie da się, :)
40 lat fotografuję, moja rozrywka, relaks,
z czasem [nie wiem kiedy :) ] przeobraziło się to
"w nałóg"..... :)

Jesteście najlepsi ! jak się to mówi w Polsce, niemiecka precyzja
pod każdym względem, jakość nie do opisania, choć
zlecam moje prace profesjonalnym wykonawcom
to Wasza Foto książka bije Wszystkie inne firmy z których usług
korzystałem do tej pory.
Od tego momentu pozyskaliście stałego klienta.
Zajmuję się fotografią krajobrazową, portretową i ślubną.
Proporcje formatów co do portretów czy panoram krajobrazu są
wymarzone !
Program : prosty i intuicyjny co jest bardzo ważnym elementem pracy.
Papier, jakość, dokładność oraz przyjemny aksamitny dotyk wywołuje
dodatkowe pozytywne wrażenia.
Całość na ocenę celującą !!! Dziękuję.
Tomek M.
Andrzej napisał/-a 03.02.2017
Świetna jakość druku jak i wykonania oprawy jaką jest GalleryPrint, idealne wręcz odwzorowanie kolorów, piękna głęboka czerń. Jestem bardzo zadowolony z otrzymanego produktu, żadna moja praca aż do dziś nie wyglądała aż tak dobrze w cielesnej formie wydruku :D A to wszystko dzięki Saal Digital, pełen profesjonalizm. Od teraz wpisuję się na listę stałych klientów.
Opinia z 03.02.2017
Powiem tak: Książka rewelacja, wykonana jest po prostu cudownie, po szybkim dotarciu do mnie od razu otworzyłem, i to co zobaczyłem w środku, zwaliło z nóg. Jakość świetna, od razu się zakochałem. Bardzo mi się podoba, znajomym oraz rodzinie tak samo, mama szczególnie zachwycona. Kontakt z obsługą w jak najlepszym porządku. Pomocni, na emaile szybko odpisują i martwią się o klienta, czy wszystko w porządku, czy nie trzeba w czymś pomóc. Najlepsze oceny za wszystko, Polecam po całości ich firmę jako wykonywanie fotoksiążek oraz obsługi.
Pozdrawiam i polecam.
Michał
Aleksandra napisał/-a 02.02.2017
Jakiś czas temu miałam przyjemność przetestować od Państwa pierwszą fotoksiążkę Muszę przyznać, że Saal Digital Polska spełnił pokładane nadzieje w stosunku do jakości oferowanego produktu. Jakość wydruku oraz zachowanie kolorystyki na bardzo dobrym poziomie. Książka wydana w dobrej jakości. Bardzo dużym plusem jest twarda okładka, a ze względów sentymentalnych możliwość umieszczenia dedykacji. Pochwalić też muszę stały kontakt w trakcie realizacji zamówienia oraz sam szablon służący do ułożenia własnej fotoksiążki. Tempo wysyłki ekspresowe. Jestem zachwycona i polecam innym znajomym oraz chętnie skorzystam jeszcze z oferowanych przez Saal Digital Polska usług.
Piotr napisał/-a 02.02.2017
Z napisaniem tej opinii dość długo zwlekałem nie bez powodu.
Fotoksiążka która zamówiła znajoma rozkleiła się na na pierwszej okładkowej stronie i chciałem sprawdzić czy kwestia kiepskiej jakość czy po prostu wypadek przy pracy, na szczęście w moim przypadku jest wszystko ok i przez dłuższy czas użytkowania nic się nie zepsuło a u znajomej wystarczyło podkleić klejem do papieru i też cały czas jest ok.
Brakuje wyboru dostawcy...niestety kurier zgubił moją przesyłką gdzieś w magazynie po stronie niemieckiej i tu DUŻY plus dla drukarni, gdyż po informacji że tak sie stało od razu zaproponowali że wydrukują nową i po kilku dniach już ją miałem...po około 2tyg. doszła zguba i teraz mam dwie...nie za bardzo wiem po co mi dwie takie same ale skoro są to sprawdzę na ile zmieni się jedna używana w porównaniu z tą zapakowaną ;)

Tak w skrócie z plusów (mimo małych potknięć) to dobra jakość, szybka produkcja i wysyłka, wygodna aplikacja i profile kolorystyczne z minusów mimo wygodnej aplikacji nie znalazłem w niej opcji wyśrodkowania zdjęcia na stronie i brakuje do wyboru papieru satynowego, jest tylko mat i błysk.

Ogólnie polecam.
Paweł napisał/-a 01.02.2017
Nie będę się rozpisywał. Jakość i PRO przez duże P na najwyższym poziomie. Zarządzanie barwą tak bardzo istotne z punktu widzenia fotografa oceniam na 5+. Szkoda tylko że na stronie internetowej jest mało wzmianek, że są to usługi profesjonalne!!! Moim zdaniem strona powinna bardziej agresywnie informować o swoim profesjonalizmie.
Opinia z 01.02.2017
Jakość ? produkty które miałem przyjemność otrzymać są najwyższej jakości, odwzorowanie kolorów które ma duże znaczenie jest fenomenalne, takie jak sobie wyobrażałem.
Błyszczący papier o odpowiednio dobranej gramaturze, powoduje że trwałość produktu jest gwarantowana, dokładność i jakość wydruku na najwyższym poziomie.
Dziś w dobie cyfrowej fotografia zalewa świat, oglądanie namacalnych dzieł sprawia naprawdę olbrzymią przyjemność i pozwala na dłuższą chwilę zatrzymać się...
Przemysław napisał/-a 01.02.2017
Realizując sesje zdjęciowe angażujemy najlepszy team. Zależy nam na profesjonalizmie. Stąd wybór wykonawcy naszego portfolio był niemal oczywisty-zaufaliśmy drukarni Saal Digital.
Intuicyjna aplikacja pozwoliła nam na swobodną edycję i stworzenie naszego portfolio.
Postawiliśmy na jakość! Efekty naszych realizacji prezentują sie zjawiskowo na ekstragrubych (bo, aż 600 g/m²) stronach fotoksiążki. Sama jakość wydruku-spełnia nawet najbardziej wygórowane oczekiwania. Intensywne kolory, ostrość w najmniejszym szczególe. Jeśli tak jak my-cenicie sobie profesjonalizm i jakość Saal Digital będzie nalepszym wyborem.
Opinia z 31.01.2017
Jakiś czas temu miałam przyjemność przetestować produkt oferowany przez Saal Digital Polska . Mój wybór padł na fotoksiążkę, która stała się jednocześnie doskonałym pretekstem i okazją do prezentacji zdjęć w formie portfolio.
Tworzenie poszczególnych rozkładówek wsparte jest intuicyjnym programem ułatwiającym projektowanie. Kreator zawiera gotowe szablony, które znacznie przyspieszają pracę. Całe projektowanie ogranicza jedynie nasza wyobraźnia. Okładkę można w pełni spersonalizować, zamieszczając na niej dodatkową grafikę bądź tekst. Ja zdecydowałam się zamieścić w tylnej części okładki zdjęcia, do których mam szczególny sentyment. Samą oprawę można wzmocnić dodatkowym watowaniem, co finalnie wpływa na jej miękkość.
Czas oczekiwania na realizację zlecenia to zaledwie kilka dni, co jest ogromnym plusem. Moje pierwsze wrażenie, w chwili kiedy przeglądnęłam portfolio mogę wyrazić jedynie słowami: pełen profesjonalizm i precyzja w każdym detalu! Jestem zachwycona sposobem odwzorowania barw oraz jakością druku. Twarda okładka w wersji matowej oraz grube karty tworzą solidną i jednocześnie aksamitną strukturę, co w połączeniu z głębią kolorów daje doskonały efekt.
Polecam gorąco produkty z uwagi na profesjonalizm i jakość wykonania!
Przemek napisał/-a 31.01.2017
great :)
Andrzej napisał/-a 29.01.2017
Super jakość , szybkość realizacji dobry kontakt
Marek napisał/-a 28.01.2017
Zero problemów przy projektowaniu oraz wysyłaniu danych. Perfekcyjna jakość, ekspresowe tempo wykonania i dostarczenia. Na tle innych tego typu usług rewelacja.
Magdalena napisał/-a 27.01.2017
Zdecydowanie jestem zadowolona z jakości usług świadczonych przez Saal Digital. Fotoksiążka przyszła do mnie w ekspresowym tempie, a jej jakość przeszła moje najśmielsze oczekiwania. Intensywne kolory, solidna okładka, porządne, grube kartki. Nie ma nic, do czego mogłabym się przyczepić :) Produkt najwyższej jakości! Zdecydowanie polecam wszystkim moim znajomych i z pewnością skorzystam jeszcze z Państwa usług! :)
Opinia z 27.01.2017
Jesteśmy bardzo zadowoleni z jakości fotoksiązki, szybkości realizacji zamówień i bardzo profesjonalnej obsługi klienta.
Opinia z 26.01.2017
Dziekuje! :)
Lidia napisał/-a 26.01.2017
Super! Książka jest piękna! Czas wysyłki trochę długi ale to zrozumiałe :) program do tworzenia bardzo intuicyjny :) jakość pierwszą klasa!
Malgorzata napisał/-a 25.01.2017
Zamawialam juz kilka razy i z pewnoscia jeszcze skorzystam, Fotoksiazki sa po prostu piekne, zdjecia nabieraja wyjatkowosci
Karolina napisał/-a 25.01.2017
Miałam możliwość przetestowania serwisu i zamówienia wybranej fotoksiążki. Efekt końcowy przeszedł moje najśmielsze oczekiwania.
Jakość wykonania jest na piątkę. Piękne, intensywne kolory (choć niektóre zdjęcia wyszły ciemniejsze niż w rzeczywistości ), grube karty z papieru fotograficznego.

Aplikacja do tworzenia książki jest intuicyjna, z mnóstwem szablonów i dodatków do wykorzystania. Można tworzyć i bawić się do woli.

Po przygotowaniu projektu pozostało przesłać zamówienie do realizacji. Tutaj pojawił się problem. Słabszy sprzęt sobie nie poradzi, bo w momencie przesyłania projektu następuje znaczne obciążenie systemu. Konieczne było wyeksportowanie zapisanego projektu i przesłanie go z mocniejszego komputera. Po tym zabiegu wszystko przebiegło już bez problemu.

Wysyłka ekspresowa - książka trafiła do mnie w 2 dniu roboczym po otrzymaniu maila potwierdzającego jej wysłanie.

Jeśli ktoś się jeszcze zastanawia, czy warto, mogę śmiało powiedzieć, że BARDZO POLECAM!
Sebastian napisał/-a 23.01.2017
Ostatnio otrzymałem możliwość przetestowania nowej fotoksiążki firmy saal-digital. Wysłałem zgłoszenie i teraz trzymam w ręku efekt końcowy, czyli już wydrukowana fotoksiążkę.
Projekt fotoksiążki przygotowałem w darmowym programie dostępnym na stronie saal-digital.pl. Program jest dość intuicyjny. Po uruchomieniu jest możliwość wyboru rodzaju fotoksiążki: gruba, zwykła, z miękką okładką. Ja wybrałem zwykłą o nazwie Fotoksiązka. Potem można wybrać format od klasycznych zdjęciowych np. 15x21 do ogromnych 42x28 (A3 poziomo). Ja wybrałem A4 pionowo. Następnie ukazuje nam się okno gdzie możemy wybrać parametry fotoksiążki takie jak Ilość stron, okładkę, watowanie okładki, dodatkowe opakowanie i coś co mnie osobiście dziwi czyli mały znaczek kodowany. Ja wybrałem sobie błyszczącą okładkę i matowy środek. Oczywiście wybrałem też opcje z kodem. Trochę się go obawiałem ale teraz wiem, że niepotrzebnie. Jest on tak mały, że prawie go nie widać, dzięki jego umieszczeniu na ostatniej stronie i okładce z tyłu można oszczędzić 25zł.
Następnie można wybrać projekt rozmieszczania zdjęć. Ja na początku wybrałem całkowity automat ale szybko się z tego wycofałem. Automat jest dla leniwych lub do zdjęć, których rozmieszczenie nie ma aż tak wielkiego znaczenia np. zdjęcia psów w schronisku (nie ma znaczenia który pies jest z którym na stronie). Przy fotografii ślubnej odpowiednia kompozycja jest wręcz wymagana. Nie poszedłem całkiem w profesjonalizm i nie wybrałem tabula rasa ale projekt z gotowymi szablonami tylko bez zdjęć. Projekt taki umożliwił mi szybsze rozmieszczanie zdjęć z pełną kontrolą gdzie i jakie mają one być. Samo projektowanie i układanie zdjęć był banalnie proste. Łatwo nimi manewrować powiększać, przesuwać, nakładać na siebie itp. Pod tym względem program bardzo dopracowany z mnóstwem opcji. Potem zostało mi tylko zapisać projekt i przesłać do realizacji.
Minusem jest tylko to, że można płacić tylko kartą kredytową albo prze PayPal nie możliwości zapłaty przez zwykły przelew bankowy lub bankowość internetową.
Ostatecznie fotoksiążka dotarła do mnie dość szybko po już w dwa dni po zamówieniu.
Sama fotoksiążka jest bardzo dobrze wykonana. Posiada grubą sztywną okładkę. Choć wydaje mi się , że zdjęcie umieszczone na okładce jest nieco ciemniejsze niż w oryginale oraz nieco mniej ostre. Każda ze stron jest sztywna i niełatwo ją zagiąć co sprawia, że nawet wielokrotne przeglądanie jej nie uszkodziło. Jakość zdjęć wewnątrz oceniam na bardzo dobrą. Zdjęcia posiadają żywe kolory jest zachowany odpowiedni kontrast i jaskrawość. Doskonale jest też zachowany balans bieli. Biały jest biały, a nie wpadający w błękit czy różowy. Czarny jest też czarny a nie szary. Dzięki temu, że posiada matowe strony nie widać na niej odcisków palców i dokładnie o to mi chodziło, bo fotoksiązka jest port folio i będzie wielokrotnie przeglądana. Na ostatniej stronie i na tylnej okładce umieszczony jest znaczek o którym już wcześniej pisałem, ale wierzcie mi naprawdę on w niczym nie przeszkadza.
Podsumowując: fotoksiązka firmy Saal jes łatwa w przygotowaniu i posiada bardzo intuicyjny i rozbudowany program Saal Digital. Przygotowane projekty można zapisać a potem je otworzyć do dalszej pracy lub wysłać bezpośrednio zlecenie. Minusem jest brak możliwość zapłaty poprzez przelew bankowy. Sam fotoksiążka jest bardzo dobrze wykonana z wysokiej jakości materiałów. Zdjęcia drukowane SA w dobrej jakości i kolorystyce a papier jest sztywny i niełamliwy.
Całość z przesyłką oceniam na bardzo dobrą.
Sławomira napisał/-a 20.01.2017
Miałam niezmierną przyjemność skorzystania z usługi testowania fotoksiążki Saal Digital. Ciekawa jakości nowego dla mnie dostawcy z całą pozytywną energią podeszłam do zadania. Jako model testowy obrałam rozmiar 19x19 okładkę matową z watowaniem, powierzchnię stron wewnętrznych matową, ilość stron 30. Opcje tą można nabyć w kwocie 300 zł. W ramach testowania fotoksiążkę otrzymałam za darmo pokrywając niewielkie koszty dostawy.
Jestem zachwycona jakością wydruku. Niejednokrotnie korzystałam z usług firm zajmujących się wydrukami i jakość owych usług często pozostawiała wiele do życzenia. W produkcie firmy saal digital odwzorowanie kolorów, jakość papieru , gramatura papieru fotograficznego według mojej opinii znajduje się na najwyższym poziomie. Dostępność oprogramowania (możliwości tworzenia własnych projektów zarówno dla laików poprzez udostępniony darmowo program do tworzenia fotoproduktów, jak i dla profesjonalistów poprzez udostępnienie pluginów na Psa) stanowi nie małą pomoc dla potencjalnego sądzę że szerokiego grona odbiorców. W pełni polecam produkty Saal Digital i zapewniam że moje z nimi spotkanie nie będzie jednorazową przygodą ;-) bo kroi nam się stała współpraca . Pozdrawiam Serdecznie przesympatyczną obsługę Saal Digital i was wszystkich czytających tą recenzję ;-)
ps. opinię ta zamieszczam na moim funpage https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1399343060136449&id=100001823041510
blogu : http://ja-s-min.blogspot.com/
KAROL napisał/-a 20.01.2017
Dziękuję
KAROL napisał/-a 20.01.2017
Dziękuje
Dawid napisał/-a 16.01.2017
Świetny kontakt, bezproblemowo przebiegł cały proces zamówienia. Jakość, którą zobaczyłem wcześniej u osoby, która mi poleciła aktualną promocję była super, ale gdy dziś otrzymałem swój produkt to po prostu oszalałem, wykonanie na wysokim poziomie! Moje zamówienie dotyczyło Fotoksiążki XG (extra gruba) 28x19, błyszczące strony wew., okładka błyszcząca z watowaniem - takie portfolio własnych zdjęć bądź zdjęć jako portfolio firmy poleciłbym każdemu. Dziękuję i pozdrawiam
Barbara napisał/-a 05.01.2017
Skuszona dobrymi opiniami zamówiłam fotoksiążkę w Saal Digital. Cóż za przyjemność spotkała mnie, gdy otrzymałam moje zamówienie. Fotoksiążka, w formacie A4, w poziomie po prostu wyszła znakomicie. Okładka kusi, by zajrzeć do środka, a to co tam znajdziemy jest najlepsze. Rewelacyjna jakościowo rozkładówka! A te sztywne, grube strony, które najbardziej mniej urzekają, biją na głowę wszystkie dotychczasowe strony z fotoksiążek jakie miałam okazję otrzymać. Naprawdę widać, że jest to pamiątka na lata, nie bojąca się ciągłego oglądania. Cena adekwatna do jakości produktu. Do tego szybka wysyłka i proste oprogramowanie do projektowania. Jedyny mankament to fakt, że gdy ułoży się zdjęcia na łączeniu rozkładówek, to w przyszłości prawdopodobnie delikatnie przetrze się tusz w tym miejscu. Jednak to nie wina produktu, a nieprzemyślanej decyzji złożenia właśnie w ten sposób zdjęć. Ja z czystym sercem gorąco polecam!
Anna napisał/-a 03.01.2017
Bardzo przyjemna i łatwa w obsłudze aplikacja do tworzenia fotoksiążki.
Jarek napisał/-a 03.01.2017
Wysoka jakość. Gorąco Polecam!
Magda napisał/-a 02.01.2017
Nie wiem, jak Wy, ale ja już sobie prezent pod choinkę zrobiłam. Kilka dni temu otrzymałam przesyłkę z fotoksiążką od Saal Digital Polska.

Oprogramowanie do tworzenia fotoksiążki jest intuicyjne i łatwe w obsłudze. nie miałam problemów, korzystając z niego. Można używać gotowych szablonów, lub tworzyć własne.

Wybrałam fotoksiążkę o formacie A4 w pionie, w twardej okładce, bez watowania. Zdecydowałam się na strony błyszczące (chociaż wiem, że łatwo na nich odbijają się ślady palców). Jestem pod wrażeniem wykonania. Strony są grube i pięknie błyszczą.

Kolejna sprawa, czyli szybkość realizacji zamówienia - jestem pod ogromnym wrażeniem. Od momentu wysłania przeze mnie projektu, do otrzymania fotoksiążki upłynęło 3,5 dnia, co w okresie przedświątecznym uważam za realizację ekspresową (a dodam tylko, że przesyłka wykonywana jest w Niemczech).

Uwiecznianie wspomnień w formie fotoksiążki uważam za świetny pomysł, a produkt od firmy Saal Digital Polska jest godny polecenia :)
Za całość, czyli od przygotowania, po realizację i czas dostarczenia, a także jakość produktu, mogę spokojnie przyznać 5:)
Opinia z 02.01.2017
Polecam każdemu! :)