Nasz cel to Wasze zadowolenie

Opinie naszych klientów


bardzo dobra
4.9 / 5
z 164 opinii
5 gwiazdek
158
4 gwiazdki
6
3 gwiazdki
0
2 gwiazdki
0
1 gwiazdka
0


  • Pokaż wszystkie
  • Wyraź swoją opinię teraz
Opinia z 29.12.2016
SUPER
Karina napisał/-a 19.12.2016
Zgłosiłam się do testu foto-książki, ale produkt który otrzymałam przerósł moje oczekiwania. Super jakoś, piękne naturalne, nie przekłamane kolory.
Edyta napisał/-a 18.12.2016
Nasza rodzinna firma (usługi foto-video) postanowiła skorzystać z produktu firmy SAAL-DIGITAL i przetestować fotoksiążkę. Wybraliśmy projekt Fotoksiążka XG (ekstra gruba) i jesteśmy w szoku ! Po otwarciu paczki oniemieliśmy z wrażenia!!!! całość super zapakowana w grubym kartonie ,a sama fotoksiążka jest powalająca ! grube piękne strony robią ogromne wrażenie na oglądającym ,okładka jest masywna jak czołg :) dzięki tej książce już mamy 4 zamówienia w ciągu 3 dni. Czas realizacji,czas dostawy i kontakt jest na najwyższym poziomie! od tej chwili jesteśmy Waszymi klientami.Bardzo dziękujemy za możliwość skorzystania z tej promocji !
Wlodzimierz napisał/-a 18.12.2016
Próbowałem w CEWE ale były kłopoty z szeregowaniem zdjęć wg nazwy. Wybrałem XXL panorama ale po paru próbach zrezygnowałem i wybrałem Saal.
Karolina napisał/-a 17.12.2016
Paczuszka doszła, a fotoksiążka... Rewelacyjna! To co zobaczyłam w momencie otwierania jej z opakowania i wszystkich dodatków przewyższyło moje oczekiwania! Program też super, trzeba się oczywiście do niego przyzwyczaić, nauczyć się, popróbować i wszystko da się zrobić. Ma wiele opcji także to nie jest tylko kopiuj-wklej i jedziemy dalej. Można zmiejszać i powiększać zdjęcia, dodawać test, gdzie w moim zamówieniu trochę go było. Przyznam się, że nie tylko dla recenzji, ale sprawdzi się również jako pamiątka, prezent, coś co będzie a będzie. Wkrótce zamieszczę również opinię u Was lub na moim funpage'u. Wysyłka i czas produkcji superszybki co bardzo mnie również zaskoczyło. Projekt wysłałam bardzo późnym wieczorem w niedziele, a w czwartek była już u mnie przesyłka.
Pozdrawiam.
Opinia z 17.12.2016
Jakość zgodna z oczekiwaniem.
Paulina napisał/-a 17.12.2016
Zdecydowanie POLECAM ! Powalająca jakość a do tego bardzo szybka realizacja zamówienia ( zaledwie 3 dni). Intuicyjna aplikacja sprawia ze projekt albumu nie zajmuje więcej niż godzinę. Zdecydowanie polecam, i napewno jeszcze nie raz skorzystam z usług Saal Digital !
Adam napisał/-a 15.12.2016
Świetna jakość produktu, rewelacyjna aplikacja i czas realizacji. Absolutnie nie ma do czego się przyczepić!!!
Aleksandra napisał/-a 15.12.2016
Obraz, który zamówiłam jest naprawdę piękny, a aplikacja do projektowania albumów jest najlepszą, jaką dotąd widziałam.
Marta napisał/-a 15.12.2016
Niniejszym po któtce chciałam napisać swoją opinię o foto książce. Jest to produkt najwyższej jakości. Odwzorowanie kolorów jest idealne takie jakie było na monitorze a to pewnie za sprawą profilu ICC. Wysoka rozdzielczość solidne wykonanie. Współpraca z firmą bez zastrzeżeń. Produkt jest warty swojej ceny. Strona internetowa przejrzysta i zachęcająca. Szersza recenzja ukaże się wkrótce jako, że właśnie edytuję video recenzję na youtube. Pozdrawiam!
Opinia z 15.12.2016
Jestem bardzo zadowolony. Bardzo wysoka jakość. I co było dla mnie ważne - bardzo szybka realizacja i dostawa.
Na pierwszy raz wybrałem format 15 x 21 z błyszczącą okładką i matowymi stronami i efekt przeszedł moje oczekiwania. Bardzo dobra jakość zdjęć a sama fotoksiążka wygląda bardzo solidnie i elegancko.
Aplikacja jest stosunkowo prosta w użyciu. Jedyny problem miałem czasem z dopasowaniem wielkości zdjęcia do konkretnej ramki na stronie. Program wstawiał zdjęcie powiększone tak, że boki wychodziły poza ramkę mimo, ze w fazie przygotowawczej przycinałem zdjęcia do formatu lub proporcji boków. Ale to jedyny minus, być może spowodowany moją niewiedzą lub raczej pośpiechem. Musze chyba trochę potrenować bardziej zaawansowanych prac. A jak na pierwszy raz to naprawdę było łatwo i wyszło super.
Już myślę o przygotowaniu porządnego, dużego albumu w przyszłym roku.
Opinia z 13.12.2016
Jestem już bardzo zadowolona choć jeszcze nie otrzymałam foto książki.Fotoksiążke projektuje się bardzo szybko, choć aplikacja sprawiała wrażenie trudnej, jednak zostałam mile zaskoczona.Gotowe szablony pozwalają na szybkie załadowanie i wklejenie zdjęć, można dobrać ramki, tła itp.jestem bardzo mile zaskoczona.
Piotr napisał/-a 10.12.2016
Powiedzieć, że efekt testu zamówionej w Saal Digital fotoksiążki jest pozytywny to powiedzieć zdecydowanie za mało :) Wziąłem udział w teście i przyznaję, że z przyjemnością mogę wywiązać się z obietnicy zrecenzowania otrzymanego produktu.

Zamówiona przeze mnie fotoksiążka 28x28 (błyszcząca okładka i błyszczące strony) dotarła do mnie zaledwie kilka dni od wgrania projektu na serwer dostawcy usługi.

Jakie było pierwsze wrażenie? Fantastyczna jakość wykonania, zdjęcia - kolor, ostrość - wyglądają dokładnie tak, jak je przygotowałem i widziałem na monitorze, efekt grubych kart i zdjęć rozłożonych na dwie sąsiednie strony rewelacyjny. Właściwie przez kolejnych kilka dni album musiał leżeć ciągle pod ręką, bo z przyjemnością zaglądaliśmy do niego dość często :)

Co warto podkreślić wśród zalet tej usługi? Przede wszystkim zamawiana z oferty fotoksiążka jest de facto fotoalbumem (warto zwrócić na to uwagę szczególnie przy porównywaniu ofert) czyli zdecydowanie szlachetniejszą wersją tego rodzaju albumu fotografii. Grube karty i otwieranie kolejnych stron na płasko to coś, co wyróżnia takie rozwiązanie i zdecydowanie polecam je każdemu, kto oczekuje efektu "wow!" - trudno oderwać wzrok od wydrukowanej w ten sposób panoramy Portofino w wersji 28x56cm!
Druga zaleta: tak jak przygotowałeś zdjęcia (a przecież napracowałeś się przy tym) to dostaniesz. Nie ma tu miejsca na niuanse kolorystyczne i niedokładnie skalibrowane urządzenia usługodawcy - wszystkie zdjęcia wyglądają dokładnie tak, jak zostały przeze mnie obrobione. Dalej warto wymienić stosunkowo prostą w obsłudze aplikację, dużą liczbę wstępnie przygotowanych szablonów, dość intuicyjną pracę przy przygotowywaniu albumu i profile barwne do weryfikacji efektu końcowego kolorów zdjęcia.

Wybrałem błyszczącą okładkę oraz błyszczące strony wewnętrzne i polecam taki wybór, jeżeli chcesz podkreślić efekt wyrazistych zdjęć (np. z podróży), bogatych kolorystycznie, bez wad typu nieostrość. Można wziąć wykończenie matowe i np. watowaną okładkę, ale akurat do mnie nie przemawia taka wersja. Może jeżeli kiedyś zdecyduję się na album np. ze zdjęciami czarno-białymi, to zamówię wersję matową?

Co można poprawić? Mnie przeszkadzało, że aplikacja raczej nie korzysta z systemowego profilu barwnego monitora. Czyli np. po przygotowaniu zdjęcia w Lightroomie i przejściu do projektu albumu w aplikacji, barwy na zdjęciu wyglądają inaczej. Oczywiście jest to tylko efekt pozorny, tylko w czasie ich wyświetlania w aplikacji, w otrzymanym fotoalbumie wyglądają już idealnie tak samo jak je przygotowałem, ale trochę przeszkadza to w pracy.
I druga rzecz, na którą warto zwrócić uwagę, to mimowolne przesunięcie ramki ze zdjęciem względem innych zdjęć. Wiadomo - zdjęcia w ramach szablonu i jednej strony muszą być wyrównane do jednej linii. Jeżeli chcesz zaznaczyć konkretne zdjęcie (klik myszką), aby wykonać na nim jakąś operację, to może się zdarzyć (zdarza się), że poza samym kliknięciem aplikacja odnotuje także minimalny ruch ramki i ją przesunie. Może i przesunięcie jej minimalne (część milimetra lub niewiele więcej), ale jednak będzie to widoczne na stronie. Gdy zauważyłem ten efekt to przeglądnąłem cały, już gotowy, projekt i znalazłem miejsca, gdzie takie przesunięcie "zrobiło się". Trzeba na to uważać. Może kiedyś autorzy aplikacji wyraźnie rozdzielą te dwie operacje - wybór ramki (klik) i jej przesunięcie?

Kilka wskazówek praktycznych do projektu albumu (do wersji kwadratowej 28x28):
Jeżeli masz świetne zdjęcie dobrej jakości (np. krajobraz) i wydaje Ci się, że w wersji "duże zdjęcie" będzie dobrze wyglądało, to wykorzystaj możliwość rozłożenia takiego zdjęcia na całe dwie strony. Dlaczego? Bo warto! Zobaczysz, w tym albumie to BĘDZIE dobrze wyglądało :) I nie bój się, że "oj, tylko jedno zdjęcie na dwóch stronach, to taka strata miejsca...". Efekt takiego wielkiego zdjęcia rekompensuje "stratę", zobaczysz - to na tym zdjęciu oglądający zatrzymuje się najdłużej!
Z drugiej strony - nie umieszczaj zbyt wielu zdjęć na jednej stronie, wydaje się, że 6 poziomych zdjęć (tego samego rozmiaru) to maksimum. No chyba, że masz jakiś specjalny zamysł artystyczny. Ale z pewnością takich stron w albumie nie powinno być zbyt wiele.
I wybieraj różne szablony na kolejne strony, ale nie przesadzaj z tą różnorodnością - wybierz np. 3-4 wersje układu, które będziesz potem wykorzystywać w całym albumie. Ja używałem tych z wąskimi marginesami i jestem z efektu bardzo zadowolony.

Podsumowując: fantastyczny efekt, piękny album, radość z oglądania swoich zdjęć w takiej wersji i wspaniała pamiątka rodzinna. Szczerze polecam. Saal Digital, ja tu pewnie jeszcze wrócę! :)
Opinia z 09.12.2016
Mile zaskoczyła mnie dokładność wydruku. Zaprojektowanie foto-książki jest bardzo proste aplikacja która jest dość intuicyjna i czytelna. Duży plus za rozkładówkę . Czas oczekiwania ekspresowy co jest mega atutem! Pięknie odwzorowane kolory, książka jest solidnie wykonana, strony są grube i mocne.
Jarosław napisał/-a 08.12.2016
Znakomita jakość w połączeniu z super szybką przesyłką! Nic dodać nic ująć sama przyjemność i po raz kolejny już dziękuję ekipie z saal ;)
Jacek napisał/-a 07.12.2016
Zdecydowanie polecam firmę Saal Digital dla zwolenników fotografii i dobrej jakości. Fotoksiążka, którą zamówiłem w tej firmie, oprócz dużej jakości wydruku cieszy oko nienagannym spasowanie sąsiadujących stron co przy dużych, dwustronnicowych kadrach jest bardzo ważne. Składanie plików w programie Saal proste i bardzo przyjazne. Obsługa przy realizacji zamówienia merytoryczna, sprawna i szybka. Cena ... cena jak widać też może być niższa bo skorzystałem z promocji i bardzo chętnie piszę się na następną.
Polecam z ręką na sercu.
Zuzanna napisał/-a 07.12.2016
Jestem zachwycona fotoksiążką. Udało mi się ją przetestować i na pewno nie raz skorzystam z tej opcji w przyszłości. Jakość zachwyca, czas realizacji zamówienia również. Mimo iż książka idzie do nas z Niemiec- dochodzi błyskawicznie!
Grażyna napisał/-a 07.12.2016
Przyznam, że już dawno nie wywoływałam zdjęć, dlatego też zdecydowałam się na fotoksiążkę i wybrałam format 28 x 19 A4 poziomo :)
Dzięki bardzo rozbudowanej aplikacji #saaldigital i przeróżnym funkcjom stworzyłam idealną książkę. Zamówienie zostało zrealizowane w ciągu kilku dni i jestem pod wrażeniem. To jest najlepsza fotoksiążka jaką do tej pory miałam, ponieważ strony i twarda okładka są naświetlane na papierze fotograficznym, a to robi spektakularne wrażenie. Jakość wydruku zdjęć jest niesamowita. Fotografie są bardzo wyraźne i mają "żywe" kolory, dlatego też niektóre zajmują całe strony.
Cena jak na fotoksiążkę jest dość wysoka, ale jej jakość rekompensuje wszystko. Jeśli nie masz jeszcze pomysłu na prezent to polecam bardzo, ponieważ będziecie zadowoleni w 100% z takiej spersonalizowanej fotoksiążki. Dziękujemy za wspaniałą fotoksiążkę z naszymi wakacyjnymi wspomnieniami
Jarosław napisał/-a 06.12.2016
Odebrałem. Stawiam obok innych i uczciwie dzielę się opinią.
Z minionych lat mam cztery fotoksiążki innej firmy (każdy kto trochę zna ten rynek, wie o którą firmę chodzi). Zawsze wybieram dużą poziomą, bo lubię ten format. Format SAAL ma inny stosunek boków, co powoduje, że książka jest jeszcze bardziej pozioma. To trochę utrudnia zarządzanie powierzchnią, ale przy oglądaniu daje rewelacyjne efekty. Warto trochę pogłówkować.
W porównaniu do poprzedniego programu, zaskoczyła mnie wielość dostępnych teł, clipartów, czcionek, zarządzania tekstem, ramek i ogólnie wszystkiego.
Trzeba pamiętać, że jakość druku fotoksiążki SAAL nie wybacza błędów fotografa. Jeśli w innej firmie udawało mi się czasami przemycić (np. w mniejszym formacie) troszkę nieostre zdjęcia, to tutaj na tle ostrych jak żyleta zdjęć, jedna nieostrość wygląda jak kwiatek u kożucha.
Genialnym rozwiązaniem jest klejenie wewnętrznych kart (widzących się kart) w taki sposób, że zdjęcie płynnie przechodzi na łączeniu z lewej na prawą. W innej firmie tak mi zszyli w grubszej ciut książce zdjęcie, że lewa ręka witała się z prawą.
Pewnym minusem i mam nadzieję, że SAAL to rozwiąże jest brak wbudowanej prostego oprogramowania do obróbki zdjęć: zmiany kontrastu, nasycenia barw, korekta gamma, etc. Niby można to zrobić w innych, prostych programach do przeglądania zdjęć, ale szkoda, że nie jest dostępne z poziomu programu, w którym się aktualnie pracuje.
Cena jest adekwatna do jakości, gdyby była o 10 - 15 proc. niższa, wróżę firmie SAAL poważne osiągnięcia na naszym rynku.
Ogólnie dobrze++, do celującej trochę (niewiele) brakuje.
Tomasz napisał/-a 06.12.2016
Niesamowity prezent od Saal Digital! :) Pierwsza profesjonalna fotoksiążka z przekładanymi twardymi kartami. Nieskazitelnie piękna oprawa, miękka okładka i jakość wydruku, budzi super uczucie w przeglądaniu albumu! :) Oczywiście wszystko za sprawą wysokiej jakości zdjęć, dzięki którym możemy uzyskać taki efekt. Zdecydowanie gorąco mogę polecić wszystkim którzy chcą taki album zdjęciowy na półce, nie tylko dla fotografów, ale i rodzin oraz par młodych. :) Zdjęcia dostępne w linku: https://web.facebook.com/rzezbienie.swiatlem/?ref=bookmarks
Opinia z 05.12.2016
Fotoksiążka jest super! Polecam każdemu!
Agnieszka napisał/-a 03.12.2016
Po raz kolejny los się do mnie uśmiechnął: zostałam wybrana do zaszczytnego grona testerów fotoksiążki firmy Saal Digital. Czasem naprawdę nie wierzę w szczęście, które mnie spotyka, chyba, że to kolejny, wcześniejszy prezent na urodziny. Sam proces tworzenia książki sprawił mi ogromną przyjemność i nie chodzi tylko o wybór zdjęć. Dzięki specjalnej aplikacji mogłam wybrać wszystko, począwszy od okładki, poprzez liczbę stron, aż do wyboru tła. Jak zwykle postawiłam na kolor – przecież to mój znak rozpoznawczy ;) Wybrałam format A4 i aż 34 strony. Bardzo zaskoczył mnie szybki termin realizacji fotoksiążki. Już po dwóch dniach trzymałam ją w ręku. Słowa „jestem zachwycona efektem” nie są w stanie w pełni oddać stopnia zachwycenia ;)
Moje pejzaże, sarny i inne czary-mary w fotoksiążce od Saal Digital! Doskonałej jakości portfolio i piękny album w jednym. Wielkie, wielkie dzięki!!
Opinia z 02.12.2016
Fotoksiążka rewelacyjnie wykonana. Zdjęcia dokładnie jak na ekranie monitora. Papier i okładka - same superlatywy. Dlaczego zatem nie 5 gwiazdek? Pudełko na fotoksiążkę było roklejone - zarówno wewnętrzna tektura okładki jak i bok od razu odpadły - wygląda na to, ze klej za szybko zaschnął. Musiałem skleić na nowo, jednak nieco popsuło to cały efekt. Nie zmienia jednak faktu, że kolejna fotoksiażkę zamówię na pewno zamówię w tym samym miejscu.
Andrzej napisał/-a 01.12.2016
Doskonała jakość albumu !Doskonałe opracowanie zdjęć! Doskonała forma wybranej prezentacji projektu! Fotoksiążka "na żywo" kilkakrotnie przewyższa wartość oglądanych zdjęć w stosunku do wersji "komputerowej". Błyskawiczna i fachowa pomoc działu obsługi klienta. Rzeczowo i konkretnie. Od momentu złożenia zamówienia upłyneło niespełna 48 godzin gdy pojawił się kurier DHL. Aplikacja bardzo intuicyjna . Nie potrzeba instrukcji obsługi. Wystarczy 60 minut czasu zabawy z programem. Do czego można się przyczepić, cena ..... ale chyba bez niej nie byłoby tego co powyżej.
Marlena napisał/-a 30.11.2016
Cóż mogę powiedzieć? Oceniam tę firmę na duży plus! Miałam okazję stworzyć swoją własną fotoksiążkę i jestem ogromnie zadowolona. Świetne, solidne wykonanie, prosta aplikacja, która ułatwiała projektowanie, bardzo szybka wysyłka i genialny efekt końcowy! Szczerze polecam! :)
Martyna napisał/-a 30.11.2016
Zamówiłam kilka kalendarzy z moimi zdjęciami, które będą prezentami gwiazdkowymi. Nie ukrywam, że odrobinę bałam się efektów, ponieważ nie raz spotkałam się z partactwem wykonania zamówień w innych formach (kolory się nie zgadzały, ot wydrukowane jak leci).

Dzisiaj przyszły do mnie kalendarze od Saal.
Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Druk jest piękny. Odcienie na zdjęciach są niemalże idealne. Kolory również nie odbiegają od oryginałów. Papier, który został użyty do kalendarza jest cudowny - przemiły w dotyku, dobrej jakości. Kalendarz wykonany jest precyzyjnie, dokładnie i schludnie. Każdy projekt posiada dodatkową kartę, na której są dane i nazwa nadana projektowi (dzięki temu nie trzeba się obawiać, że projekty nam się pomylą).
Zamówienie dotarło bardzo szybko od momentu zamówienia. Firmę kurierską również oceniam bardzo dobrze.
Całość była bardzo dobrze zapakowana - nie ma możliwości, by coś się zgniotło, czy zagięło. Każdy kalendarz usztywniony został tekturą i osobno zafoliowany, by nie kaleczył innych.
Jestem bardzo zadowolona i z pewnością skorzystam jeszcze z Waszych usług.
Jakość doskonała, perfekcyjne wykonanie, fajna, prosta i intuicyjna aplikacja do tworzenia projektów.
Jednym słowem REWELACJA :). Oby tak dalej!
Opinia z 28.11.2016
Super aplikacja, szybka dostawa.
Opinia z 28.11.2016
Miałam możliwość przetestowania fotoksiażki firmy Saal-Digital, jestem zachwycona całokształtem współpracy z Wami. Począwszy od aplikacji, poprzez szybką przesyłkę i w końcu samą fotoksiążkę. Jest świetna !!! Nie mogłam się doczekać kiedy ja otrzymam, a kiedy ją dostałam- nie rozczarowałam się. Na pewno będę korzystać z waszych usług i polecać swoim znajomym. Ps. Już to zrobiłam. DZIĘKI WIELKIE !!! :)))
Opinia z 28.11.2016
Pierwszym ogromnym plusem była aplikacja oferowana przez firmę do stworzenia układu swojej fotoksiążki i wybraniu zdjęć. Ze względu na to, że nie mam teraz za wiele czasu, program był dla mnie zbawianiem i projekt zajął mi pół godziny. Producent daje nam mnóstwo możliwości i pełną swobodność – możemy tworzyć najbardziej oryginalne i zwariowane książki, które będą wyrażały wszystko co chcemy pokazać odbiorcy. Ja zdecydowałam się na dość klasyczny układ, ze względu na moja profesję i rodzaj fotografii jakim się zajmuję.
Bardzo nie mogłam doczekać się mojego „dzieła” a kurier dostarczył mi paczkę już po 3 dniach od zamówienia ! To kolejny, ogromny plus w branży, gdzie wszystkim zależy na czasie :) .
Samo wykonanie książki (wybrałam zwykłą twardą oprawę i błyszczące strony) bardzo fajne. Jakość druku i odwzorowanie koloru bardzo dobre.
Opinia z 27.11.2016
Fotoksiążka firmy @saal.digital.polska . Muszę przyznać, że jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Wykonana na wysokim poziomie. Dzięki aplikacji całą książkę mogłam zaprojektować sama przy czym miałam mega duży wybór m.in oprawę okładki, rodzaj papieru, ilość zdjęć. Jakość fotografii naprawdę bardzo dobra, dokładnie tak jak sobie wyobrażałam, strony w środku sztywne i eleganckie, a do tego szybki czas realizacji. Jednym słowem rewelacja
Patrycja napisał/-a 26.11.2016
Miałam okazję wziąć udział w teście fotoksiążki firmy Saal Digital Polska !! :)
Fotoksiążkę projektujemy w programie który działa bezbłędnie i w bardzo szybkim tempie. Dużą zaletą jest ekspresowa przesyłka i podejście do klienta :)
Jestem bardzo zadowolona jakością produktu, w którym dopracowany jest każdy elemencik. Mój album posiada 40 stron w rozmiarze 19x19. Zdjęcia pięknie oddają kolory, wydruk w połysku. Okładka jest gruba i nie niszczy się.
Bardzo dziękuję za możliwość przetestowania produktu tej wspaniałej firmy.
Każdemu polecam firmę Saal Digital Polska i jej produkty.
Magorzata napisał/-a 25.11.2016
Skorzystałam z promocji i zakupiłam foto książkę z seri XG, z watowaniem i błyskiem. Pięknie się prezentuje, i robi naprawdę ogromne wrażenie na klientach którzy myślą że to książka z księgarni :D
Opinia z 25.11.2016
Słowo klucz w przypadku Saal Digital to - JAKOŚĆ.

Jakość wykonania,
Jakość obsługi,
Jakość oprogramowania

Wszystko na najwyższym możliwym poziomie.

I nie piszę tego bo otrzymałem książkę za darmo i czuję się zobowiązany - tak nie było. Kupiłem fotoksiążkę i zaufałem Saal Digital. Nie zawiodłem się w najmniejszym stopniu.

Co bardzo istotnie - kontrast i kolorystyka zdjęć nie ulega zmianie podczas naświetlania na papierze. Dostajemy dokładnie to, co widzimy projektując na ekranie monitora.

Sama fotoksiążka krzyczy do nas JAKOŚĆ i nie jest to przesada (miałem do czynienia z kilkoma innymi fotoksiążkami).

Cena - choć dość wysoka - w pełni pokrywa się z otrzymaną jakością produktów.

Podsumowując, cały proces zamawiania w Saal Digital to czysta przyjemność a efekt końcowy jest świetny. Trzeba też wspomnieć o bardzo krótkim czasie realizacji - 5 dni roboczych.

I ta obsługa klienta...

Absolutnie polecam!
Anna napisał/-a 24.11.2016
No i mogę nacieszyć oczy pierwszą fotoksiążką z moimi zdjęciami.
Po pierwsze należy pochwalić niezwykle prosty, intuicyjny sposób tworzenia projektu książki. Sami decydujemy jakie zdjęcia w jakim układzie/ rozmiarze na jakim tle rozmieścimy na stronach albumu. Mamy dodatkowo możliwość wstawiania dowolnych napisów (małym mankamentem jest brak polskich znaków w proponowanych krojach czcionek) oraz urozmaicenia w postaci gotowych obrazków. Wszystko to daje niezwykle bogate możliwości wykreowania indywidualnego widoku każdej strony. Projekt można zapisać i do niego wrócić jeśli zechcemy dokonać jakiś zmian. Zamówienie zostało zrealizowane imponująco szybko i sprawnie. Fotoksiążka w pełni spełnia moje oczekiwania. Kolory są nasycone, papier ma dobry gatunek, obwoluta sprawia wrażenie solidnej (wybrałam wersję z watowaniem). Całość cieszy oczy i nie tylko... ;) Jeżeli chcecie zatrzymać wspomnienia w wersji wygodnej do oglądania (bez konieczności odpalania laptopów i komórek) to jest to dobra opcja. Istnieje wiele firm proponujących tę usługę, ale przekonałam się, że firma @saal.digital.polska z pewnością zasługuje na rekomendację. Z czystym sercem: polecam :)
Nikoleta napisał/-a 22.11.2016
Szybko, prosty program i rewelacyjna jakość.
Katarzyna napisał/-a 20.11.2016
Bardzo wysoka jakość, zdjęcia pięknie oddają kolory, wydruk w połysku. Będziemy zamawiać kolejne książki. Jedynie uwaga o aplikacji do przygotowania książki - osoby, które nie są biegłe w temacie na pewno sobie nie poradzą a efekt końcowy nie będzie jak oczekiwany. Mimo dużo poświęconego czasu, zrobiłam błąd z rozmieszczeniem zdjęć na okładkach ( nie zauważyłam że zdjęcie nie jest dokładne wypośrodkowane i centralnie na okładce niestety rzuca się to w oczy), tak samo jak źle umiejscowiłam napis - który po wydruku wtopił się w zdjęcie i jest mało widoczny ( oczywiście jest to mój błąd - ale wynikał z braku doświadczenia) Gorąco polecam każdemu!!!!
Piotr napisał/-a 20.11.2016
Dzięki uprzejmości Saal Digital Polska jakiś czas temu miałem możliwość przetestować fotoksiążkę
Jakość rewelacyjna, ale od początku.

1. Aplikacja do tworzenia produktów
Tworzenie fotoksiążki dzięki aplikacji od Saal Digital jest proste, szybkie i przyjemnie. Cała aplikacja jest przejrzysta i projektujemy w niej poza fotoksiążką wszystkie produkty od Saal Digital.
2. Czas realizacji zamówienia od momentu wysłania projektu jest bardzo szybki, a kontakt z firmą wzorowy. Album przychodzi solidnie zapakowany, także (pomijając celowe działanie osób trzecich ) nie ma możliwości by dotarł do nas uszkodzony.
3. Fotoksiążka
- Album wybrałem 40-stronicowy w formacie 28x19 (poziomy).
- okładka
Wybrałem okładkę z watowaniem bo nie znałem jeszcze tego rozwiązania. Watowanie nadaje wypukłości okładce i jest bardzo przyjemne w dotyku. To co mi przeszkadza to to, że okładka nie przylega do pierwszej strony (widać to na załączonym zdjęciu). Nie wiem czy to jest przypadłość tego typu okładki czy może coś z moim albumem poszło nie tak. W każdym bądź razie podczas normalnego użytkowanie w niczym to nie przeszkadza, a gdy fotoksiążka stoi na półce zwyczajnie nie widać tej wady.
Okładkę wybrałem błyszczącą, i tu zgodnie z przewidywaniami łatwo się rysuje i palcuje, ale tego chyba nie da się uniknąć przy błysku.
- Strony fotoksiążki
Gramatura kartek wynosi ok. 368 g/ m² a to już na wstępie czyni album ekskluzywnym. Kartki są twarde, strony otwierają się na płasko przez co możemy stworzyć ładną panoramę i żaden fragment zdjęcia nie zostaje zgubiony. Jakość odwzorowania barw jest rewelacyjna, a do każdego swojego produktu Saal Digital dołącza profile kolorów ICC, także do barw nie można mieć żadnych zastrzeżeń – odwzorowanie idealne. Wersja stron matowych prezentuje się niezwykle elegancko. Mam albumy innych firm w tym przedziale cenowym – bez porównania Saal Digital wygrywa w każdym aspekcie!

Jakość wykonania fotoksiążki w Saal Digital, łatwość w projektowaniu produktu oraz rewelacyjny kontakt z firmą sprawiły, że bardzo chętnie będę korzystał z jej usług i polecał albumy oraz inne produkty Saal Digital swoim klientom.

Szczerze polecam!
Sylwia napisał/-a 17.11.2016
Miałam możliwość przetestowania fotoksiażki firmy Saal-Digital, jestem zachwycona jakością i szybkością przesyłki. Będę polecała ją moim klientom, gdyż fotografie ślubne powinny być nawyższj jakości. Fotoksiążka warta swojej ceny. Polecam!! 10/10!!
Opinia z 16.11.2016
Projekt fotoksiążki robiło się bez większych komplikacji ponieważ program jest łatwy i przejrzysty. Teraz tylko czekam aż fotoksiążka do mnie dotrze i będę mogła ocenić druk :)
Mam nadzieję, że się nie zawiodę :)
Artur napisał/-a 16.11.2016
Otrzymałem fotoksiążkę, to kolejna firma która oferowała wydruki w twardym formacie. Zdecydowanie jest najlepsza ! Jakość materiału bardzo dobra, wydruk wyrazisty bez zniekształceń, wykonanie prawidłowe. Zdjęcia wcześniej przygotowane nawet bez profilu kolorystycznego dają bardzo dobry efekt. Zdecydowanie polecam fotografom oraz osobom prywatnym. Stosunek ceny do jakości 10/10. POLECAM.
Adrian napisał/-a 15.11.2016
Jestem bardzo zadowolony z jakości produktu, okładka solidnie wykonana, nie wygląda na taką, która miałaby się rozpaść, bardzo dokładnie sklejona, jakość zdjęć na niej jest bardzo wysoka. Zdjęcia w fotoksiążce są ostre, kolory bardzo żywe, nie widać żadnych problemów z nadrukiem. Jestem bardzo zadowolony. Zamówienie dotarło błyskawicznie, około 3/4 dni robocze. Jestem bardzo zadowolony z produktu :)
Opinia z 14.11.2016
Dziękuję za możliwość skorzystania z akcji test fotoksiążki. Jestem zadowolona z szybkości realizacji zamówienia jak i jakości. dziękuję.
Opinia z 14.11.2016
Samo zamówienie nikomu nie powinno sprawić trudności. Po ściągnięciu aplikacji wybieramy wielkość fotoksiazki, strony matowe czy błyszczące, jest na prawdę bardzo dużo opcji do wyboru. Pózniej tylko wybór zdjęć - to chyba najtrudniejszy krok, ciężko bowiem jest zdecydować się na konkretne zdjęcia. Jak już to zrobimy to pózniej tylko chwila i książka jest zamówiona! Czas realizacji? EKSPRESOWY!!! Nie spodziewałam się, że tak szybko ją otrzymam!
Co do samego produktu, moim zdaniem cena jest zbyt wygórowana- miałam w rękach inne fotoksiążki i moim zdaniem ich jakość była wyższa. Po prostu patrząc na książkę nie widać, że tyle musimy za nią zapłacić.
Ryszard napisał/-a 11.11.2016
Książka super, jakość naprawdę rewelacyjna …. i te gradienty, po prostu bajka. Można skorzystać z profili ICC, które pobieramy ze strony producenta i przy pomocy funkci soft proofingu zobaczyć odwzorowanie barw na wydruku. Cena w stosunku do jakości całkim niezła. Wszystkim polecam.
Magdalena napisał/-a 11.11.2016
Polecam bardzo gorąco fotoksiążki właśnie tej firmy ! Było to moje pierwsze spotkanie z fotoksiążką i było kilka podejść do aplikacji. Wszystkim radzę nie zniechęcać się na samym początku ponieważ nie jest ona tak skomplikowana jak mogłoby się wydawać. Jak wszystko, co piękne, potrzeba troszeczkę więcej czasu, uwagi i cierpliwości na stworzenie swojej wymarzonej pamiątki. Ale naprawdę warto. Satysfakcja 100% ! To, co otrzymałam w wersji drukowanej przerosło zdecydowanie moje oczekiwania. Zdjęcia ślubne w formacie książki 19x19 i 28x28 wyglądają rewelacyjnie. Książka jest bardzo precyzyjnie składana. Nie ma żadnych niedociągnięć. Jakość wydruku, nawet zdjęć z łatką "jakość dobra" jest naprawdę na poziomie nie różniącym się zbytnio od zdjęć bardziej profesjonalnych. Produkt zdecydowanie warty swojej ceny. Kontakt z firmą bezproblemowy. Jestem bardzo zadowolona i polecam każdemu !!
Mateusz napisał/-a 10.11.2016
Bardzo ciekawa oferta :)
Przemek napisał/-a 10.11.2016
Podstawą pięknego wydruku jest piękna fotografia. Idealnie jest posiadać pamiątkową fotografię w formie wydruk na wielkim formacie, ja postanowiłem wydrukować fotografie w formacie 50x75 w Alu-Dibond składa się on z czarnego rdzenia z tworzywa sztucznego oraz z dwóch płyt aluminiowych, całość jest lekka, stabilna i trwała. Gwarantuje również trwałość i jakość na lata. Miałam przyjemność przetestowania kilka produktów min. firmy Saal Digital.
Przyznam, że podchodziłem do tego dość sceptycznie. Szczególnie gdy miałem już zaprzyjaznioną firmę która oferowała dobre materiały. Zapoznałam się z ofertą SAAL DIGITAL i przystąpiłam do projektowania swojego fotoobrazu. Po wysłaniu plików na serwer i opłaceniu projektu, byłam bardzo mile zaskoczony. Przede wszystkim: ekspresowym wykonaniem usługi. Produkcja odbywa się w Niemczech, czekałam zaledwie 4 dni robocze na swoją pracę. W każdej chwili miałam możliwość sprawdzenia na jakim etapie produkcji czy wysyłki ona się znajduje.

Jakoś jest fantastyczna. Jeśli macie dobrze skalibrowany ekran wydruk macie taki jak wasze zdjęcie. Po tym co otrzymałam, jestem pewny, że będę korzystać dalej z usług tej firmy, bo jakość wydruków jest naprawdę znakomita. POLECAM.
Robert napisał/-a 08.11.2016
Dziekuję za wszystkie Wasze otrzymane produkty, za jakość i czas realizacji. SUPER.
Paweł napisał/-a 07.11.2016
A więc czas na recenzję ...
Było to moje pierwsze spotkanie z fotoksiażką. Na największe laury zasługuje program, który jest przyjazny i bardzo intuicyjny w obsłudze, pozwala na dowolny układ zdjęć na stronie jak i można korzystać z gotowych wzorów. Zdecydowałem się na twardą okładkę i dobrym pomysłem jest jej matowa struktura - zdjęcia wyglądają bardzo elegancko, ale przede wszystkim nie zostają ślady po palcach. Bardzo fajne klejenie stron , dzięki czemu zdjęcie można umieszczać na dwóch stronach i nie zostanie przecięte. Jakość zdjęć na papierze super, kolory bardzo prawdziwe. Kontakt z firmą na piątkę. Czas dostawy 4 dni - naprawdę nieźle. Jestem bardzo zadowolony i serdecznie polecam każdemu.

Polecam http://www.saal-digital.pl
Tomasz napisał/-a 04.11.2016
W dobie gdzie praktycznie internet jest nie ograniczonym źródłem publikacji swojego portfolio, a większość posiada domeny czy profile na portalach społecznościowych papier już nie jest potrzebny - teraz jednak zmieniłem swoje nastawienie i nie ukrywam że duży wpływ promocja na facebook-u. Jakość kolorów oraz rodzaj papieru w przypadku wybrania opcji Fotoksiążki w formacie 15x21 idealna ( kwestia tylko i wyłącznie skalibrowania monitora ) , również dostępne są dwa warianty . Dla osób które nie umieją obsługiwać programów do grafiki typu Photoshop czy Indesing idealne rozwiązanie to WebApp , jednak ja wolałem stworzyć właśny plik w programie Indesing i tylko go zaimportować . Polecam serdecznie , róźnica niewielka na "plus" względem konkurencji a satysfakcja jeszcze większa.
Edyta napisał/-a 02.11.2016
Korzystałam do tej pory z innych firm robiących fotoksiążki. Dowiedziałam się SaalDigital z facebooka i na próbę zrobiłam jedną. Jestem mile zaskoczona jej jakością. Zarówno papier jak i kolory oraz kontrast są znakomite. Poza tym przejrzałam inne oferowane produkty i na pewno skorzystam jeszcze nie raz, gdyż naprawdę warto. Dodatkowo produkt dostałam po pary dniach. Jedynym minusem jest program do projektowania- mało ramek masek i gotowych układów stron oraz brakuje dodatkowych form płatności.
Ogólnie POLECAM
Kamil napisał/-a 31.10.2016
Perfekcja w każdym calu, powalająca jakość i perfekcja. Polecam
Jakub napisał/-a 31.10.2016
Jakość wydruku świetna, zdjęcia rewelacyjnie się prezentują. Gruby, przyjemny w dotyku papier. Jedyne co, to może trochę małe nasycenie kolorów w porównaniu do tego, jakie otrzymuję wywołując zdjęcia, ale to kwestia pewnie skalibrowania monitora pod aplikację, której nie zrobiłem :) POLECAM!
Dominik napisał/-a 27.10.2016
Serdecznie polecam! :)
Jarosław napisał/-a 26.10.2016
To już kolejny zakup w SaalDigital. Rewelacyjne produkty.
Opinia z 25.10.2016
Już po raz kolejny korzystam z usług Państwa firmy i dalej jestem mega zadowolona.
Sylwia napisał/-a 23.10.2016
Jakość wydruku jest rewelacyjna. POLECAM i bez zbędnych słów: będę korzystać oraz polecać swoim klientom (jako fotograf)

Sylwia P.
https://www.facebook.com/2powersofphoto/posts/1214191145294161?notif_t=like¬if_id=1477246971816035
Emil napisał/-a 22.10.2016
Jestem pozytywnie zaskoczony jakością fotoksiążki.
Wszystko wyszło bardzo dobrze: odwzorowane kolory, kontrast i jakość użytych materiałów.
Jedynie program do projektowania jest najsłabszym ogniwem, wymaga kilku poprawek.
Firma Saal Digital dzięki darmowej próbie przekonała mnie nie tylko do swoich usług, ale również do fotoksiążek.
Andrzej napisał/-a 22.10.2016
Po raz kolejny korzystam z usług Saal digital jestem naprawdę zadowolony. Super jakość łatwość projektowania aczkolwiek przydało by sie więcej przydatnych ramek masek tego jest mało. Niesamowita prędkość realizacji i do tego wykonanie bez zarzutu. Ponadto co mnie zaskoczyło otrzymałem nową fotoksiązkę po wysłaniu reklamacji gdzie nie była to wina wykonawcy tylko przewoźnik ją poturbował i Saal digital uznał reklamacjię i dostałe nową fotoksiążkę. Jestem pełen podziwu dla tej firmy. Solidność jakość uczciwość. Serdecznie Polecam.
Andrzej napisał/-a 22.10.2016
Super jakość , ceny konkurencyjne, i dobra komunikacja.


Twoja opinia jest dla nas ważna

Twoja opinia trafia bezpośrednio do naszej dyrekcji, która możliwie jak najszybciej zareaguje na Twoją sprawę. Nas cieszy nie tylko pozytywny feedback, ale i to, z czego jesteście niezadowoleni. Rzeczowe opinie są w Saal Digital zawsze publikowane, o ile się z tym zgadzasz

Prosimy jednak o zrozumienie, gdy nie publikujemy nierzeczowych lub zbyt specyficznych opinii bądź je skracamy, gdy są zbyt długie.

Twoją opinię możesz równiesz wyrazić na naszej stronie na Facebooku: http://www.facebook.com/saal.digital.polska

Dziękujemy za Twoją opinię
Proszę poprawnie wypełnić wszystkie pola zaznaczone na czerwono.
  • Proszę dodać nam przynajmniej jedną ocenę.
  • Star 0%Star 0%Star 0%Star 0%Star 0%
    Brak oceny

    Co Ci szczególnie przeszkadzało?

  • Star 0%Star 0%Star 0%Star 0%Star 0%
    Brak oceny

    Co Ci szczególnie przeszkadzało?

  • Star 0%Star 0%Star 0%Star 0%Star 0%
    Brak oceny

    Co Ci szczególnie przeszkadzało?

  • Star 0%Star 0%Star 0%Star 0%Star 0%
    Brak oceny

    Co Ci szczególnie przeszkadzało?

  • Star 0%Star 0%Star 0%Star 0%Star 0%
    Brak oceny

    Co Ci szczególnie przeszkadzało?

  •  
  •  
  • Nie publikuj tej opinii.
    image/* 8 Osiągnięto maksymalną ilość przesyłanych plików. 4MB Maksymalna dozwolona wielkość pliku to 4 MB.
    Dodaj zdjęcie
  • Chcesz otrzymać od nas komentarz?
    Prosimy wysłać nam Twój nr zamówienia lub nazwisko z nr. telefonu/adresem e-mail, abyśmy mogli się z Tobą skontaktować i dać feedback do Twojej opinii. Oczywiście możesz podać Twoją opinię również anonimowo.

  • Zezwalam na publikację mojego imienia
  • Proszę podać numer Twojego zamówienia, abyśmy mogli oferować Ci lepszy serwis. Ciągle pracujemy nad poprawą i cieszymy się z Twojego wsparcia.

Wyślij opinię teraz