Nasz cel to Wasze zadowolenie

Opinie naszych klientów


bardzo dobra
4.9 / 5
z 399 opinii
5 gwiazdek
386
4 gwiazdki
13
3 gwiazdki
0
2 gwiazdki
0
1 gwiazdka
0


  • Pokaż wszystko
  • Wyraź swoją opinię teraz
Joanna napisał/-a 19.06.2018
Program do opracowania fotoksiązki jest bardzo przystępny . Jakość materiałów i wykonanie bardzo dobre. Jestem zadowolona z mojej pierwszej książki, dlatego zamówiłam tu kolejne.
Anna napisał/-a 18.06.2018
Fotozeszyt - mój drugi produkt od saal-digital.

Już po raz drugi skorzystałam z oferty firmy saal-digital, ale tym razem wybrałam fotozeszyt. Produkt zapakowany świetnie, w tekturowej, twardej kopercie - nie ma szans by się uszkodził. Mój fotozeszyt ma rozmiar 13 x 18 cm, w formacie pionowym, o powierzchni - druk artystyczny i liczy sobie 16 stron. Posiada plastikową, przezroczystą okładkę co jest dodatkowym atutem i zabezpieczeniem przed uszkodzeniami. Zdjęcia nie są odrealnione od tych, które widać na komputerze, druk artystyczny jest ze żłobieniami co nadaje dodatkowy elegancki efekt. Ogólnie całość oceniam na wielką 5 z plusem, jestem mega zadowolona i na pewno skorzystam nie raz jeszcze z tego. Polecam każdemu na 100% korzystanie z usług saal-digital.
Daria napisał/-a 17.06.2018
bardzo fajna i dobra jakość polecam
Agnieszka napisał/-a 17.06.2018
Dziękuję za możliwość przetestowania fotoksiążki, jesteśmy bardzo zadowoleni. Uwieczniliśmy na niej roczek synka. Wszystko na najwyższym poziomie. Polecamy i napewno skorzystamy jeszcze z Państwa usług :)
Kinga napisał/-a 15.06.2018
Jestem bardzo zadowolona z usług saal-digital. Czas wysyłki bardzo szybki. Aplikacja do tworzenia fotoksiążki świetnie się sprawdza. Wszystko proste w obsłudze. Zdjęcia w fotoksiążce są bardzo dobrej jakości nawet te robione aparatem w telefonie. Byłam bardzo ciekawa jak wyjdzie mój projekt książki i jestem bardzo zadowolona. Gorąco polecam na pewno warto zakupić taką fotoksiążke ;)
Opinia od 15.06.2018
Fotoobraz wykonany przez saal- digital zaskoczył mnie starannością wykonania oraz jakością. Szybka dostawa i łatwy kontakt sprawiają że jeszcze nie raz wrócę do was po kolejne obrazy .
Agnieszka napisał/-a 14.06.2018
Wybrałam opcję "foto-zeszytu", z której jestem bardzo zadowolona. Aplikacja do tworzenia produktu była dla mnie przejrzysta i łatwo skomponowałam całość. Wykonanie książki również jest zadowalające, a co najważniejsze - zdjęcia nie straciły na jakości. Swoją książkę dostałam w 3 dni, więc długo nie musiałam na nią czekać. Jedynie ubolewam nad opcją zapłaty, bo mamy do wyboru płatność PayPalem lub kartą, brakowało mi zwykłego przelewu.
Magdalena napisał/-a 12.06.2018
Jestem zachwycona jakością fotoobrazu. Wybrałam wersje alu i jestem pod wrażeniem, świetny wydruk, jego ostrość, materiały najwyższej klasy. Podobnie z resztą, jak obsługa klienta i czas realizacji zlecenie - gratuluję produktu i obsługi!
Opinia od 12.06.2018
Wyjątkowa, niespotykana gdzie indziej jakość, przemiła obsługa i błyskawiczne wykonanie oraz wysyłka produktu. Serdecznie polecam!!
Opinia od 12.06.2018
Jakość fotoobrazu naprawdę jest warta swojej ceny, kolory są żywe, zdjęcie nie jest rozpikselowane, obraz starannie zapakowany do wysyłki.
Joanna napisał/-a 08.06.2018
Czas realizacji bardzo szybki, nie spodziewałam się, że w tak krótkim czasie dostanę gotowy produkt. Polecam.
Katarzyna napisał/-a 07.06.2018
To już moje kolejne zamówienie w Saal Digital. Wydruki na bardzo wysokim poziomie, wszystko wykonane bardzo starannie, albumy, odbitki, foto-magnesy a przy tym przyjazne oprogramowanie do projektowania grafiki. Szczerze polecam
Lidia napisał/-a 06.06.2018
Cieszę się, że po raz kolejny mogłam skorzystać z Państwa usług. Wszystko przebiegło bez najmniejszych problemów. Fotozeszyt wyszedł rewelacyjnie. Jestem zachwycona i na pewno nie skończę na tym produkcie. Dziękuję! ;)
Edyta napisał/-a 06.06.2018
Bardzo dobra jakość. Polecam.
Eliza napisał/-a 05.06.2018
Ksiazka ktora otrzymalam byla bardzo dobrej jakosci. Kolory na zdjeciach odpowiadaly rzeczywistosci, papier uzyty do ksiazek jest jednym z najlepszych do tej pory z jakim mialam do czynienia. Jestem w pelni usatysfakcjonowana zakupem i skusze sie na kolejna fotoksiazke bo szkoda trzymac zdjecia w pliku.
Opinia od 04.06.2018
poprzez www :)
Beata napisał/-a 04.06.2018
świetny wydruk, dobra jakość papieru, ładne nasycenie kolorów, satynowy mat nie zostawia śladów palców, bardzo szybka realizacja zamówienia, jedynie lekki problem miałam z korzystaniem z gotowych szablonów, ale czas nie pozwolił mi na własne ustawienia fotek. Efekt jest i tak zachwycający, pomimo przekadrowania zdjęć według szablonu, nie zawsze zgodnie z moim planem. Świetny album, miły prezent dla kogoś.
Marta napisał/-a 01.06.2018
Polecam fotozeszyt tej firmy.
Marta napisał/-a 01.06.2018
Zamówiłam fotozeszyt, jakość świetna. Zeszyt się ładnie prezentuje, miałam problemy z aplikacją do tworzenia go przez co nie wygląda tak jak chciałam.
Justyna napisał/-a 01.06.2018
Produkty od Saal Digital zachwycają. Pełen profesjonalizm. Fotoksiążki są przepiękne a jakość zdjęć to bajka. Nawet jeśli czasem pojawi się jakiś problem pracownicy rzetelninie i szybko pomagają. Polecam!
Patrycja napisał/-a 29.05.2018
poprawilabym jedynie nasycenie kolorow zdjec , poza tym jestem bardzo bardzo zadowolona. Fotoksiazka jest na najwyzszym poziomie , bardzo starannie wykonana . Z pewnoscia skorzystam jeszcze nie raz ;)
Aleksandra napisał/-a 28.05.2018
Wykonanie fotoobrazu zostało wykonane perfekcyjnie i profesjonalnie. Polecam usługi saal-digital!
Opinia od 28.05.2018
jestem zadowolona z obslugi
Natalia napisał/-a 27.05.2018
Otrzymałam przesyłkę z firmy saal-digital z Fotoobrazem. Obraz został wykonany w bardzo dobrej jakości w pełni odzwierciedlający kolorystykę oraz obraz przesłanego materiału. Niczego nie można zarzucić również przesyłce, został on zabezpieczony przed czynnikami atmosferycznymi oraz uszkodzeniami mechanicznymi. Dotarł do mnie w nienaruszonym i idealnym stanie. Myślę, że produkty tej firmy są godne polecenia.
Klaudia napisał/-a 25.05.2018
Fotoksiążka super wykonana, jakość wykonania wysoka. Szybka realizacja. Idealna na prezent.
Opinia od 25.05.2018
Dziękuję za piękną pamiątkę na całe życie. Bardzo dobra jakość to jest to co wyróżnia produkty Saal Digital. Wysyłka błyskawiczna. Polecam
Łukasz napisał/-a 23.05.2018
Zwykle świetna jakość wydruku. mam nadzieję, że i teraz tak będzie ;-)
Piotr napisał/-a 23.05.2018
Witajcie.
W czasach komputeryzacji często nasze zdjęcia przechowywane są tylko na komputerze, czy też na dyskach zewnętrznych. Przez co mamy ich cały ogrom. Niekiedy chcielibyśmy je zaprezentować naszym przyjaciołom, rodzinie, jednak pokazywanie 1000 zdjęć trochę trwa, i po chwili zaczyna nudzić. Ja preferuję i cały czas będę namawiał wszystkich do zorganizowania albumu, czy też foto-książki, gdzie umieścimy wiele zdjęć, z różnych okazji. Dzięki temu nasze życie, podróże, święta, ważne chwile uchwycone obiektywem będziemy prezentować w sposób różnobarwny. A więc do rzeczy.
Dziś mam okazję podzielić się z Wami recenzją na temat foto- książki, którą zamówiłem od Saal Digital Polska.
Otrzymałem swoją pierwszą w życiu foto-książkę i powiem szczerze, jestem pod dużym wrażeniem.
Wszystko jest dokładnie tak jak zaplanowałem. Mówię tu rozmieszczeniu zdjęć, oraz dobraniu odpowiedniego tła. Całość wygląda rewelacyjnie i bardzo spójnie. Zdjęcia są zrobione w połysku, co jeszcze bardziej je uwydatnia.
Aplikacja SaalDigital, dzięki której składamy zamówienie oferuje trzy różne tryby dostosowania książki, układu zdjęć na stronach, wyboru tła itp. Ja skorzystałem z najszybszej metody tzn. załadowałem wcześniej wybrane zdjęcia i pozwoliłem aplikacji dopasować je odpowiednio. Można również samemu każde zdjęcie umieścić w odpowiednim miejscu. Dodatkowo w samym programie można je edytować. Aplikacja zawiera również szereg innych funkcji, które ułatwiają edycję oraz sam proces tworzenia foto-książki.

Foto-książka bardzo mi się podoba. Jest to skrót z moich podróży, które odbyłem. Zamieszczam również dwa zdjęcia, żebyście sami mogli zobaczyć jak coś takiego wygląda.
Uważam, że jest to świetna pamiątka dla każdego z nas. Można również ją podarować komuś w prezencie, z czego osoba obdarowana na pewno się uciesz.
Dominika napisał/-a 22.05.2018
Fotoksiążka jaką otrzymałam jest cudowna! Pierwszy raz zamawiałam od Państwa i jestem bardzo zadowolona! Jakoś fotoksiążki jest zniewalająca, zdjęcia zawarte w niej są czyste i wydrukowane na najwyższym poziomie papierze fotograficznym. Możliwość stworzenia własnego projektu to nie tylko świetna zabawa jak i szansa na stworzenie unikatowego projektu według własnego upodobania. Czas wysyłki rewelacja! Fotoksiążka zamówiona w środę, wysłana w czwartek! Do Polski dotarła już w poniedziałek (opcja wysyłki kurierem DHL). Jedyny minus to opcje zapłaty za zamówienie. Zapłaciłam kartą, jednak można by było pomyśleć nad rozwiązaniem dzięki szybkim przelewom.
Katarzyna napisał/-a 21.05.2018
Ksiązka wykonana solidnie i wygląda rewelacyjnie. Na pewno jeszcze skorzystamy z usług tej firmy
Opinia od 21.05.2018
Genialna jakość fotoobrazów, warta swojej ceny. Świetny pomysł prezent dla bliskich.
Andrzej napisał/-a 20.05.2018
Wsółporaca z Wami to sama przyjemność
Opinia od 20.05.2018
Skorzystałam z promocyjnego kodu, dzięki któremu miałam okazję przetestować fotoksiążkę. Jestem bardzo zadowolona z usługi, produkt całkowicie spełnił moje oczekiwania. Fotoksiążka jest idealnym prezentem. Bardzo ładnie się prezentuje, jest starannie wykonana. Korzystając z aplikacji mamy wiele opcji do wyboru, to od nas zależy jaki wygląd będzie prezentować książka. Aplikacja łatwa w obsłudze, intuicyjna. Jestem bardzo zadowolona z produktu, z pewnością skorzystam jeszcze nie raz i polecę znajomym:)
Beata napisał/-a 20.05.2018
Fotozeszyt to fajna alternatywa dla albumu ze zdjęciami, szczególnie w dobie fotografii cyfrowej. Mam tysiące zdjęć w komputerze, a fotozeszyt zawsze pod ręką (uwielbiam go oglądać). Można ją łatwo stworzyć, a otrzymany produkt jest taki sam jak w projekcie. To wspaniała pamiątka, która zostanie na zawsze.
Opinia od 20.05.2018
https://www.instagram.com/p/Bi__c4xhSmA/
Kinga napisał/-a 18.05.2018
Foto książka wyszła wspaniale. Obraz jest przecudny. Program łatwy w obsłudze. Jestem zachwycona. Na pewno jeszcze wrócimy z dalszymi zamówieniami.
Opinia od 18.05.2018
SUPER PRODUKT POLECAM!!!!
Aleksandra napisał/-a 18.05.2018
Cześć. Chciałabym się podzielić opinią na temat otrzymanego ode mnie fotoobrazu. Mogę śmiało stwierdzić że otrzymany produkt przerósł moje oczekiwania. Wszystko jest dopracowane w najmniejszym detalu. Jakośc obrazu jest świetna, kolory żywe, nie jest on rozmazany oraz dobrze wykadrowany. Całość wygląda tak jak stworzyłam to w swoim zamówieniu. Dodatkowo do zamówienia były dołączone filcowe naklejki zabezpieczające przed zaryowaniem ściany- bardzo mile mnie to zaskoczyło :-). Zdecydowanym plusem było bardzo dobre zabezpieczenie wysyłki. Całość owinięta była w folię zabezpieczającą oraz karton.
Paweł napisał/-a 18.05.2018
Jestem pod wrażeniem doskonałej jakości foto-książki. Rewelacyjna jakość wydruku, bardzo dobry papier. Okładka wykonana solidnie i starannie. Watowanie okładki dodaje jej nie tylko kilku milimetrów ale i nadaje atrakcyjniejszy wygląd. Aplikacja przyjemna, intuicyjna. Sporo ułatwień dla osób, które nie wiedzą do końca jak ma wyglądać ich foto-książka. Opcja skorzystania z kreatora oraz własne kompozycje jednocześnie dają dużo większe możliwości. Mnóstwo szablonów do wyboru, które ułatwiają pracę i uatrakcyjniają foto-książkę.

Papier użyty do wydruku foto-książki jest gruby i przyjemny dla oka. Wydrukowane na nim fotografie zyskują na atrakcyjności.
Korzystałem z innych firm drukujących foto-książki ale saal-digital rozkłada ich na łopatki. Jakość druku jest porównywalna do jakości wydruków z maszyn do druku fotograficznego. Oceniam na 6+!
Bałem się o kolory wydruku ale ku mojemu zaskoczeniu wszystko wygląda tak jak na moim komputerze!

Jestem naprawdę zadowolony i z pewnością polecam!
Opinia od 17.05.2018
Bardzo podoba mi się fotoksiążka. Transakcja przebiegła szybko i pomyślnie.
Jestem bardzo zadowolona !
Zachęcam :)
Mateusz napisał/-a 15.05.2018
Produkt wysokiej jakości, wszystko zgodnie z zamówieniem. Serdecznie polecam!
michał napisał/-a 15.05.2018
Fotoobraz świetnej jakości , kolory piękne "soczyste ". Polecam !!!
Jarosław napisał/-a 14.05.2018
Rewelacyjna jakość wykonania - a przy tym całkiem przyjemna aplikacja do projektowania albumu. Wysyłka ze śledzeniem to kolejny plus. Tydzień i ..masz coś pięknego i trwałego :-) DZIĘKUJĘ
Magdalena napisał/-a 13.05.2018
Jesteśmy bardzo zadowoleni z foto książki. Jest solidnie wykonana a jakość zdjęć i kolorow genialna. Z całego serducha polecamy. My napewno jeszcze skorzystamy z usług firmy. Dziękujemy
Natalia napisał/-a 11.05.2018
Najlepszy fotoobraz jaki kiedykolwiek widziałam! Jakość świetna mimo dużego formatu! Polecam :)
Ewelina napisał/-a 10.05.2018
Kochani, Zakochałam się... cóż to pewnie wina wiosny i maja, ale nie zmienia to faktu że oszalałam na punkcie Państwa fotoksiążki. Wpadłam na informację o książce przypadkiem, sprawdziłam kilka opinii i zdecydowałam się na zamówienie i przetestowanie pierwszego egzemplarza.
Jestem mamą niespełna rocznego chłopczyka, kochającą fotografie - lecz zdecydowanie nie profesjonalistką. NA rynku wiele firm oferuje wspaniałe fotoksiazki, jednak w wiekszosci swoją ofertę kierują niestety dla profesjonalnych fotografów. Saal Digital nie generelizuje i nie rozdziela klientów a swoją ofertę kieruje do Wszystkich.
Bardzo chciałam przygotować foto pamiatkę na pierwsze urodziny naszego maluszka - i zdecydowałam się właśnie na Fotoksiążkę SD.
I to była najlepsza decyzja, i na pewno wkrótce do kolekcji dołączą jej kolejne tomy z kolejnymi przygodami Maluszka
Chciałabym zacząć od podziękowania obsłudze Saal Digital - do tej pory nie spotkałam się z tak wspaniałą opieką nad klientem - serdecznie pozdrawiam Pana Dawida i dziękuję za profesjonalną opiękę i pełną dyzpozycyjność.
W drugim punkcie ogromne brawa dla aplikacji - to mega proste narzędzie dzięki któremu praca z przygotowaniem kompozycji jest szybka i bezstresowa. Szczególnie sprawdza się gdy mamy mało czasu i jesteśmy zapracowanymi mamuśkami.
Jakość jest oszałamiająca, kolory prawdziwe, wyraziste, kartki grube, łatwe do przegladania.
Od kilku dni to ulubiona ksiazeczka na dobranoc naszego Maluszka - uwielbia oglądać swoje zdjęcia i słuchać opowieści o swoich małych i dużych przygodach.
Fotoksiazka Saal Digital skradła nasze serca i urzeka naszych znajomych i najbliższych. A najlepszą jej recenzją niech będzie fakt że to nie była pierwsza i ostatnia realizacja i już nie mogę się doczekać pracy nad kolejnymi egzemplarzami.
Karolina napisał/-a 10.05.2018
Ksiazka jest cudowna! jest idealnym prezentem wykonanie w swietej jakosci polecam
Emilia napisał/-a 09.05.2018
Jestem bardzo zaskoczona szybkim wykonaniem zamówienia, jak i również szybką dostawą. Jakość książki jest naprawdę bardzo wysokiej jakości! Polecam wszystkim niezdecydowanym, jest to idealny prezent na każdą okazje jak i również inne oferty saal digital!
Opinia od 09.05.2018
Dzięki akcji promocyjnej miałem okazję przetestować aplikację Saal Design. Wybór padł na fotoksiążkę w układzie poziomym, w twardej okładce. Odnośnie samej aplikacji, to jej obsługa, projektowanie książki jest bardzo proste, intuicyjne. Wystarczy kilka minut aby poznać wszystkie jej funkcje i możliwości. Zdjęcia można dodać automatycznie, lub jeśli ktoś ma chęć nieco się pobawić i uzyskać autorski, lepszy efekt, o układzie zadecydujemy sami. Przy tym w każdym czasie zdjęcia można kadrować, usuwać, dodawać, zgodnie z pomysłem na daną chwilę. Istnieje możliwość dodawania grafiki, napisów. Gotowy projekt można zapisać i bez problemu dokonywać dowolnych poprawek. Tak więc aplikacja na duży plus. Zamówienie zrealizowane bardzo szybko, dostawa kurierem, książka zapakowana bardzo bezpiecznie - kolejny plus. Odnośnie wykonania, to karty grube, na papierze matowym, który wybrałem, prezentują się bardzo elegancko, palce nie pozostawiają śladów. Kolory realistyczne, druk wg mnie bardzo wysokiej jakości. Finalnie książka jest bardzo elegancka, atrakcyjna i stanowi doskonałą pamiątkę, lub może być idealnym prezentem na każdą okazję.
Katarzyna napisał/-a 08.05.2018
Fotoksiążka jest cudowna! Nie spodziewałam się takiego efektu, jestem bardzo mile zaskoczona jakością, kolorami zdjęć i całą fotoksiążką! Polecam gorąco!
Opinia od 08.05.2018
Bardzo swietny pomysl na prezent o swietnej jakosci!
Opinia od 08.05.2018
Szybko sprawnie i profesjonalnie. Wydruki są w dobrej jakości, a całość została zrobiona ekspresowo, aż byłam w szoku. Na następny dzień po zamówieniu przesyłka została wysłana, a paczka dotarła w kilka dni. Nie czekałam tygodnia.
Polecam!
Ewelina napisał/-a 08.05.2018
Bardzo dziękuję za możliwość skorzystania z testu fotoobrazu. Świetna jakość, pamiątka na całe życie. Już wybieram kolejny fotoobraz. Polecam :)
Damian napisał/-a 08.05.2018
Świetna jakość fotoobrazu.
Opinia od 07.05.2018
Hej :)
Dzięki Państwa uprzejmości miałem ostatnio okazję przetestować fotoksiążkę Państwa produkcji
Opinia od 06.05.2018
Aplikacja do tworzenia zamówienia jest fantastyczna, bardzo jasna i prosta w obsłudze. Przygotowanie fotoksiążki (ponad 60 stron) zajęło mi niecałe 2godziny. Cieszy mnie jak aplikacja wskazywała na spady, jakość dodanych zdjęć i inne drobniejsze szczegóły, o których ludzie nie znający się na projektowaniu mogą nie wiedzieć :)
Kontakt z klientem również uważam za bardzo profesjonalny i rzeczowy, co z resztą widać po całej stronie firmy.
Wojciech napisał/-a 04.05.2018
https://www.instagram.com/p/BiW1pfonlsV/
Klaudia napisał/-a 04.05.2018
super firma! posiadam już fotoksiążke i obraz zamówiłam teraz fotozeszyt na prezent dla chłopaka! jestem zachwycona jakością!
Kamila napisał/-a 03.05.2018
Książki są mega ale trochę drogie. Z kodem rabatowym to jest to! 10/10
Kamila napisał/-a 02.05.2018
Jestem bardzo zadowolona z fotoobrazu. Świetna jakość produktu .Wspaniale prezentuje się na ścianie.Wysyłka oczywiście ekspresowa.Bardzo polecam :-)


Twoja opinia jest dla nas ważna

Państwa opinia trafia bezpośrednio do naszej dyrekcji, która możliwie jak najszybciej reaguje na wszelakie zapytania. Nas cieszy nie tylko pozytywny feedback, ale i to, z czego Państwo są niezadowoleni. Rzeczowe opinie są w Saal Digital zawsze publikowane, o ile Państwo się z tym zgadzają.

Prosimy jednak o zrozumienie, gdy nie publikujemy nierzeczowych lub zbyt specyficznych opinii, bądź je skracamy, gdy są zbyt długie.

Dziękujemy za Twoją opinię
Proszę poprawnie wypełnić wszystkie pola zaznaczone na czerwono.
Należy zaakceptować naszą politykę prywatności
  • Proszę dodać nam przynajmniej jedną ocenę.
  • Star 0%Star 0%Star 0%Star 0%Star 0%
    Brak oceny

    Co Ci szczególnie przeszkadzało?

  • Star 0%Star 0%Star 0%Star 0%Star 0%
    Brak oceny

    Co Ci szczególnie przeszkadzało?

  • Star 0%Star 0%Star 0%Star 0%Star 0%
    Brak oceny

    Co Ci szczególnie przeszkadzało?

  • Star 0%Star 0%Star 0%Star 0%Star 0%
    Brak oceny

    Co Ci szczególnie przeszkadzało?

  • Star 0%Star 0%Star 0%Star 0%Star 0%
    Brak oceny

    Co Ci szczególnie przeszkadzało?

  •  
  •  
  • Nie publikuj tej opinii.
    image/* Format pliku jest niedozwolony. 8 Osiągnięto maksymalną ilość przesyłanych plików. 4MB Maksymalna dozwolona wielkość pliku to 4 MB.
    Dodaj zdjęcie
  • Chcesz otrzymać od nas komentarz?
    Prosimy wysłać nam Twój nr zamówienia lub nazwisko z nr. telefonu/adresem e-mail, abyśmy mogli się z Tobą skontaktować i dać feedback do Twojej opinii. Oczywiście możesz podać Twoją opinię również anonimowo.

  • Zezwalam na publikację mojego imienia
  • Proszę podać numer Twojego zamówienia, abyśmy mogli oferować Ci lepszy serwis. Ciągle pracujemy nad poprawą i cieszymy się z Twojego wsparcia.

Wyślij opinię teraz