Menu klientów

Menu klientów

Tutaj znajdziesz listę wszystkich klientów, którzy zarejestrowali się w dowolnej grupie w ramach zadania fotograficznego. Aby uzyskać dostęp do tego menu, kliknij przycisk Klient znajdujący się w prawej kolumnie w ramach zadania fotograficznego. Szczegółowe informacje są wyświetlane w poniższej tabeli:

Menu klientów w ramach zadania fotograficznego (Photo Job)

Data: Wyświetla datę rejestracji klienta.
Pełne imię i nazwisko: Wyświetla pełną nazwę wprowadzoną przez klienta.
Uczestnik: Wskazuje nazwę uczestnika powiązanego z klientem.
Galeria: Wskazuje grupę, do której zarejestrował się klient i która jest powiązana z galerią. Kliknięcie spowoduje otwarcie odpowiedniej galerii.
Galerie (kod QR): Pokazuje indywidualną galerię QR powiązaną z klientem. Kliknięcie otwiera indywidualną galerię.
E-Mail: Wyświetla adres e-mail klienta.
Rodzaj: Wyświetla typ rejestracji.
Kod pocztowy: Wyświetla kod pocztowy wprowadzony przez klienta.
Miejscowość: Wyświetla miasto klienta, jeśli zostało określone przez klienta.
W prawej kolumnie znajdziesz następujące funkcje:
Pobierz plik csv: Umożliwia pobranie pliku CSV zawierającego wszystkie zarejestrowane kontakty.
Kliknięcie ikony klucza powoduje wyświetlenie menu ze wszystkimi informacjami kontaktowymi o kliencie. Tutaj możesz je zmodyfikować, dodać dodatkowe informacje i dodać klienta do grupy kontaktów, jeśli chcesz.

Informacje kontaktowe o kliencie

Menu grupy klientów

Gdy uzyskujesz dostęp do menu klienta z grupy w zadaniu fotograficznym, wyświetlane informacje będą nieco inne, koncentrując się tylko na tej konkretnej grupie. W takim przypadku pola Uczestnik, Galerie (kod QR), E-Mail i Rodzaj nie będą wyświetlane. Zamiast tego dostępne będą dodatkowe informacje i funkcje:
Grupa kontaktów: Wyświetla grupę kontaktów, do której należy klient, jeśli taka istnieje.
Łącznie: Wyświetla całkowitą kwotę wydaną przez klienta.
Kliknięcie ikony klucza otworzy galerię związaną z klientem.

Menu klienta w grupie

W prawej kolumnie znajdziesz również dodatkowe funkcje:
Dołącz do grupy kontaktów: Umożliwia dodanie kontaktów do istniejącej grupy.
Tworzenie grupy kontaktów: Umożliwia dodanie kontaktu do nowej grupy kontaktów.