Lista życzeń

Lista życzeń

Kiedy Twoi klienci odwiedzają galerię, użytkownicy mogą wybrać swoje ulubione zdjęcia, aby dodać je do listy życzeń. W ten sposób użytkownicy mogą tworzyć własną kolekcję i kupować, kiedy tylko chcą. Aby zapisać zdjęcia na liście życzeń, użytkownicy muszą podać swoje dane kontaktowe. Gwarantuje to, że ich wybory są bezpiecznie przechowywane do wykorzystania w przyszłości.

Przykładowa galeria

Aby dodać zdjęcia do listy życzeń, kliknij na serce, które pojawi się na każdym zdjęciu po najechaniu na nie myszką. Kliknięcie tego samego serca spowoduje usunięcie zdjęcia z listy życzeń. Lista życzeń znajduje się w prawym górnym rogu galerii i towarzyszy jej liczba wskazująca liczbę dodanych zdjęć. Kiedy twój klient kliknie na to serce, zobaczy wszystkie zdjęcia, które zostały dodane do listy życzeń, w tym te wybrane w pod-galeriach.

Przykładowa lista życzeń

Z tego miejsca Twój klient może kupować obrazy i usuwać obrazy, których nie chce z listy życzeń. Ponadto, gdy użytkownicy dodają obrazy do swojej listy życzeń, w galerii wyświetlana jest ikona serca ułatwiająca ich identyfikację. Kliknięcie zdjęcia oznaczonego sercem spowoduje wyświetlenie prawej kolumny z informacjami o zdjęciu i listą użytkowników, którzy dodali je do swoich list życzeń. W tej kolumnie, obok nazwy każdego użytkownika znajduje się przycisk z trzema kropkami i dwiema dodatkowymi opcjami. Klikając edytuj, możesz dodać tego użytkownika do swoich kontaktów. Kliknięcie na usuń spowoduje usunięcie kontaktu z prawej kolumny. Pamiętaj, że usunięcie kontaktu z prawej kolumny nie wpływa na listę życzeń użytkownika. Zdjęcie pozostanie na liście życzeń użytkownika nawet po usunięciu informacji kontaktowych z prawej kolumny.

Wyświetlana lista życzeń użytkownika

Po wybraniu wielu zdjęć w galerii, opcja Pobierz plik CSV jest dostępna w prawym menu. Umożliwia to wybranie zdjęć dodanych do listy życzeń użytkownika i pobranie pliku CSV w celu szybkiego znalezienia ich w używanym oprogramowaniu zewnętrznym, takim jak Lightroom.

Powiadomienie z ikoną listy życzeń

Przycisk opinii

Lista życzeń może być używana jako narzędzie opinii. W ustawieniach galerii znajduje się opcja o nazwie Galeria opinii.

Pokaż przycisk galerii opinii w ustawieniach galerii

Jeśli opcja ta zostanie aktywowana, użytkownicy znajdą przycisk Wyślij wybór na liście życzeń.

Przycisk Wyślij wybór na liście życzeń

Kliknięcie tego przycisku spowoduje wyświetlenie okna, w którym użytkownik zostanie poproszony o wprowadzenie swoich danych osobowych wraz z wiadomością. Po wypełnieniu i kliknięciu przycisku Wyślij, otrzymasz wiadomość e-mail z wiadomością od klienta.

Okno wyboru wysyłania

Wybrane przez klienta zdjęcia zostaną wyświetlone w odpowiedniej galerii, oznaczone ikoną serca.

Ikona serca w galerii