Ustawienia profilu i strony

Ustawienia profilu i strony

Niezależnie od tego, czy jest to portfolio, czy sklep internetowy, możesz dostosować stronę profilową do swoich potrzeb.

Jak utworzyć stronę profilową

W menu Konto znajdziesz sekcję Ustawienia profilu i strony. Znajdziesz tu wszystkie narzędzia potrzebne do utworzenia i dostosowania strony profilowej.

Menu ustawień profilu i strony

Najpierw musisz włączyć opcję Aktywuj swój profil publiczny, aby rozpocząć tworzenie strony profilowej. Po aktywacji musisz nadać swojej stronie nazwę profilu. Po dodaniu nazwy kliknij przycisk Zapisz zmiany. Zostanie wygenerowany link.

Nazwa profilu i łącze do strony profilu

Twoja strona została już utworzona, choć nadal jest pusta. Gdy ją klikniesz, zobaczysz, że otworzy się nowe okno z pustą stroną internetową. Musisz dodać informacje, które mają pojawić się na stronie profilu. Pamiętaj, że ten link nie będzie działał, jeśli opcja Aktywuj swój profil publiczny jest wyłączona.

Pusta strona profilu

Dostosowywanie informacji i wyglądu

Możesz spersonalizować swoją stronę, przesyłając swoje logo. Po prostu kliknij Prześlij obraz w sekcji Logo i projekt korporacyjny i wybierz logo zgodnie z podanymi specyfikacjami. Twoje logo pojawi się w lewym górnym rogu strony.

Możesz również przesłać obraz do nagłówka witryny. Pojawi się on w górnej części Twojej strony. Musisz kliknąć przycisk Prześlij obraz w sekcji Obraz nagłówka i wybrać obraz. Po przesłaniu możesz kliknąć Edytuj obraz, aby wybrać obraz, który będzie wyświetlany.

Logo i obraz nagłówka zostały przesłane

Możesz zmienić te obrazy w dowolnym momencie, przesyłając inny, aby je zastąpić lub klikając Usuń, aby je usunąć. Oprócz obrazów możesz dodać swoje dane osobowe i sieci społecznościowe.

Informacje do wypełnienia na stronie profilu

W sekcji O Tobie znajdziesz kilka opcji do wypełnienia swoich danych osobowych. Aby dodać tytuł do strony profilowej, który będzie wyświetlany poniżej obrazu awatara. Nazwę artysty, która będzie używana jako odniesienie do autora i będzie odpowiedzialna za zawartość strony. Opis, który pojawi się poniżej tytułu strony.

W sekcji Media społeczności owe znajdziesz różne opcje włączenia sieci społecznościowych do swojej witryny. Linki do twoich sieci społecznościowych będą widoczne na dole strony wraz z logo odpowiedniej platformy. Jeśli masz dodatkową stronę internetową, którą chcesz dodać do swojego profilu, możesz ją również dołączyć.

Wreszcie, masz różne opcje dostosowania trybu wyświetlania swojej witryny. Możesz nawet wybrać konkretny tryb wyświetlania dla urządzeń mobilnych. Możesz też wybrać ciemny lub jasny wygląd.

Opcje wyglądu i trybu wyświetlania

Pamiętaj, aby kliknąć Zapisz zmiany za każdym razem, gdy wprowadzasz nową zawartość. Możesz wyświetlić podgląd swojej strony, klikając łącze do strony profilu.

Strona profilu dostosowana, ale bez galerii

Dodatkowo masz możliwość dodania swojego profilu do Saal WallArt, platformy internetowej, na której możesz prezentować swoje prace, nawiązywać kontakty z potencjalnymi nabywcami i zarabiać na fotografii. Jeśli publikujesz zdjęcia na WallArt, możesz utworzyć galerię na stronie swojego profilu z przesłanymi tam zdjęciami. Dowiedz się więcej o WallArt tutaj.

Publikuj galerie na stronie swojego profilu

Aby dodać galerie do swojej strony profilowej, przejdź do menu Galerie i otwórz Ustawienia udostępniania dla galerii, którą chcesz dodać do swojej strony profilowej.

Domyślnie opcja Publikuj na stronie profilu jest nieaktywna, po prostu ją aktywuj i kliknij Zapisz, aby wyświetlić galerię na stronie profilu. Możesz opublikować dowolną liczbę galerii i anulować ich publikację w dowolnym momencie, odznaczając tę opcję.

Opcja Publikuj na stronie profilu aktywna w galerii Udostępnij

Pamiętaj, że wszystkie ustawienia dla każdej galerii dziedziczą ustawienia już wprowadzone w menu Galerie. Oznacza to na przykład, że jeśli galeria ma aktywowaną opcję Zezwalaj na zamawianie z określonym cennikiem w odpowiednich ustawieniach sprzedaży, obrazy z tej galerii będą dostępne do zakupu na stronie Twojego profilu, gdy tylko użytkownik wejdzie do tej galerii. Dotyczy to wszystkich opcji w ustawieniach galerii, udostępniania i sprzedaży każdej galerii. Musisz być tego świadomy i w razie potrzeby zmienić ustawienia galerii.

Strona profilu z galeriami